Właśnie obejrzał-żem/polecam
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Właśnie obejrzał-żem/polecam
Rue du Gaz.
- vid3
- Kontakt:
Wiedzmak spoko bando malkontentów, a łon się dopiero rozkrenci.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Obejrzeliśmy dziś (a właściwie wczoraj) w Netflixie "Zabić bobra" (https://www.filmweb.pl/film/Zabi%C4%87+ ... 012-625412).
Długo czekał w kolejce, bo spodziewaliśmy się jakiegoś badziewia.
Jednak okazał się całkiem przyzwoitym, spokojnym, kameralnym i psychologicznym dramatem z dwojgiem dobrych aktorów, a ocena na FilmWebie pochodzi chyba od wyznawców Zenona Martyniuka i innych pięćsetplusowców.
Długo czekał w kolejce, bo spodziewaliśmy się jakiegoś badziewia.
Jednak okazał się całkiem przyzwoitym, spokojnym, kameralnym i psychologicznym dramatem z dwojgiem dobrych aktorów, a ocena na FilmWebie pochodzi chyba od wyznawców Zenona Martyniuka i innych pięćsetplusowców.
- Owain
- Nasz Czelnik
Jockera oglądalim. Rewelacja. Chyba najlepszy film od trzech lat. 8/10. Końcówka może trochę nie teges, ale dla mnie tylko. Joaquin Phoenix musi dostać Oskarda. Gorąco polecam.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Prix oglądał też?
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Nie napisałeś, gdzieśta oglądały.
Na razie dostał Złotego Globiszcza.
PS Pamiętam, że jak byłem w Chile w czasie tych zamieszek to w czasie dyskusji o tym filmie chłopaki mówili, że pomysł na rozpierdol częściowo był inspirowany tym filmem. Nie wiem ile w tym prawdy, bo to było już po kilku pisco'ach, ale brzmiało to tak raczej na poważnie.
- Owain
- Nasz Czelnik
Niestety, szalał z myszą.
Jak zwykle. Zadzwonił dzwonek do drzwi, otwieram, nie ma nikogo, a na wycieraczce leży pendrive z filmem. Obejrzeliśmy i pustego pena wystawiłem znów przed drzwi. Może co nowego fajnego się pojawi.
To pisco to jakaś cola wypuszczana przez partię rządzącą?
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Pisco to peruwiańskie dobro narodowe, ale jak to często bywa w życiu chilijczycy to przejęli i twierdzą, że to ich dobro narodowe. Trochę tak jak z naszym oscypkiem i tymi podłymi Słowakami.