Places

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
JacekB

Re: Places

Post autor: JacekB »

Cuda prawdziwe. :)
Może jeszcze da się coś namalować, bo mi się ostał w lodówce jeden pięciopak Reali. Trzymam na specjalne okazje, takie właśnie jak ten parodniowy alpejski włajaż z zeszłego tygodnia. :D
5 razy 12 równa się 60 klatek, czyli jakieś pięć fajnych zdjęć z tego wyjdzie, a potem się zobaczy.

Monachijska ulica, luty 2014, pora okołopołudniowa. Uczyłem się poprawnie trzymać aparat, nie zawsze z dobrym skutkiem. :)
Też płaski skaner i stykówka z niemieckiego labu. Te najnowsze to mię warszawscy "Czarno-biali" zeskanowali z negatywu, bo nie mam jeszcze własnego skanera do średniego.

Obrazek
namoamo

Post autor: namoamo »

Czarno-biali? Coś więcej? Dosc juz mam tej grzybni z Relaxu, chetnie bym zmienił zakład.
Okej, mam.
Czym sie różni skanowanie reczne od maszynowego? Efekt mam na myśli.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Pod pojęciem "maszynowe" masz na myśli z minilabu? Jeśli tak, to taki labowy skaner jest szybki, ale nie grzeszy rozdzielczością i skany są raczej wglądówkami.
Jednak nie jestem na bieżąco i mogę się mylić, bo o takich skanach zapomniałem ponad 10 lat temu kupując Coolscana.
Z tym, że mówimy o małym obrazku, bo nie mam pojęcia, jak i czy w ogóle funkcjonują minilaby do szerokiego.
Awatar użytkownika
wuzet
Kontakt:

Post autor: wuzet »

To już są chyba midilaby.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

:mrgreen:
namoamo

wpk pisze: 17 wrz 2017, 12:47 Pod pojęciem "maszynowe" masz na myśli z minilabu? Jeśli tak, to taki labowy skaner jest szybki, ale nie grzeszy rozdzielczością i skany są raczej wglądówkami.
Jednak nie jestem na bieżąco i mogę się mylić, bo o takich skanach zapomniałem ponad 10 lat temu kupując Coolscana.
Z tym, że mówimy o małym obrazku, bo nie mam pojęcia, jak i czy w ogóle funkcjonują minilaby do szerokiego.
Tak mają w cenniku:
http://www.czarno-biale.pl/sklep/download/cennik.pdf
Skanowanie ręczne negatywu/pozytywu typ 135 panorama - 50pln - dłuższy bok 30cm 300dpi JPG+CD
Skanowanie maszynowe negatywu typ 135, 120 retusz koloru w IR, czarno-białe bez retuszu - 20pln - 2000x3000 300 dpi JPG + CD
Dokończę tmaxa i sprawdzę.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Kurwa. Może podliczę buskonostalgicznie.pl i zobaczę, czy powinienem być krezusem, czy nie...
namoamo

Tak, (za)droga usluga.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Gdzie to? :)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika