Dywagacje o zakupie A7
Re: Dywagacje o zakupie A7
Kuszący deal.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ale dla której strony?
Jeśli brak wad ukrytych to nadal mamy brak gwarancji odnośnie bezawaryjności jak i wizję prawdopodobnej utraty wartości przy odsprzedaży.
Jak kupno używanej Alfy - na rozum to bez sensu, no ale takie transakcje przeprowadza się przecież sercem.
Jak kupno używanej Alfy - na rozum to bez sensu, no ale takie transakcje przeprowadza się przecież sercem.
- rbit9n
- Ribitibi
tak jak się zamienili Atlantydzi w księdze XIV?wpk pisze:A jeśli on ją chce w kryształ zmienić?
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Owianin, masz u mnie grubą czarną krechę! 

- Owain
- Nasz Czelnik
Jestem głeboko zasmucony po wczorajszym robieniu zdjęć Dzika (czyli naszego psa w adopcji) obiektywami FE28 i FE85. Trafione było jedno na pięć zdjęć. Fakt, warunki kiepskie bo w pokoju ze światłem sztucznym, ale kurde... FE28 na f2.2, FE85 na f2. Wiem, że to pewnie moja indolencja w stosowaniu tego gówna jakim jest AF, ale próbowałem na wszystkich trybach, na pojedynczym i na ciągłym, z różnymi obszarami itp itd. Jeszcze miałem włączone wykrywanie twarzy, więc jak ktoś był w kadrze to 'twarzy' psa nie rozpoznawało, w innych trybach jakieś punkciki co latały było mega wolno, przy punktowym L M czy S też dupa. Czy ja kurwa taki durny jestem, czy mi ktos wytłumaczy, co powinienem ustawiać przy takich zdjęciach? W pentaxie k200 miałem punktowy i też się mylił, choć był szybszy. Kupić se kurde obiektywy z AF, przepłacić, dźwigać ten AF i używać na MF - też coś! Tylko mi czekać na lepsze voitki, bo za loxie to nie dam tyle. Gdyby CV 40/ 1.4 miał styki i normalny pierścień, byłby to obiektyw IDEALNY do wszystkiego, bo teraz przeszkadza mi tylko konieczność wciskania powiększenia przyciskiem i szukania tego cholernego dzyndzla.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- vid3
- Kontakt:
To nie szkło. A7 nie zrobi dobrego zdjęcia psu.
To już gdzieś było.
To już gdzieś było.
- Owain
- Nasz Czelnik
Po pijaku i z szukaniem dzyndzla i dwukrotnym przyciskaniem powiększenia szybciej zrobię fotę cv40/1.4.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Owianinie,
AF w większości aparatów kiepskawo działa przy słabym oświetleniu.
O Sony A7 się nie wypowiem, bo miałem go w ręku ze dwa razy, ale AF w bezlusterkowcach Samsunga słabo działa w marnym oświetleniu, zwłaszcza AF w oparciu o detekcję kontrastu, w starszych modelach. NX300 i NX30 mają AF mieszany, kontrastowy i fazowy (jak w lustrzankach), i radzi on sobie lepiej, ale nadal nie tak dobrze, jak typowe lustrzanki. Ponieważ nie mam porównania z A7, to na pewno Ci tego nie powiem, ale może za wiele wymagasz od AF? Może w takich warunkach AF dobrej lustrzanki też by zawiódł?
AF w większości aparatów kiepskawo działa przy słabym oświetleniu.
O Sony A7 się nie wypowiem, bo miałem go w ręku ze dwa razy, ale AF w bezlusterkowcach Samsunga słabo działa w marnym oświetleniu, zwłaszcza AF w oparciu o detekcję kontrastu, w starszych modelach. NX300 i NX30 mają AF mieszany, kontrastowy i fazowy (jak w lustrzankach), i radzi on sobie lepiej, ale nadal nie tak dobrze, jak typowe lustrzanki. Ponieważ nie mam porównania z A7, to na pewno Ci tego nie powiem, ale może za wiele wymagasz od AF? Może w takich warunkach AF dobrej lustrzanki też by zawiódł?
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Bo trza było dać Dzikowi laudanum.