Szmelcwageny i inne
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Szmelcwageny i inne
A Ty masz 7G Tronic, czy inną? To klasyczna, hydrokinetyczna, czy jakaś sprzęgłowa? :>
Sowy nie są tym, czym się wydają...
samżeśjestwajcha!
- Owain
- Nasz Czelnik
7gtronik japierdziuuu a dalej co? 8dżigirczeńdżer
- Owain
- Nasz Czelnik
Bezstopniowe skrzynie elektryczne pozwalające rozpędzić się do 50 km/h. Po tym jak chuchniesz, zeskanujesz pita i zaświadczenie o segregacji śmieci.
Boshe... jak ja kocham swe 22. letnie auto.
- sorevell
Owain, odpowiedź na Twoje pytanie zależy od tego, co napisali w instrukcji danego samochodu. U mnie na przykład nie można, bo napęd stały na obie osie, a ręczny trzyma tylko tylną, więc w praktyce trzymam nogę na hamulcu, chyba że stoję dłużej niż na światłach - wtedy wrzucam P.
- Owain
- Nasz Czelnik
No właśnie nic nie napisali. Wszystko zależy. W dwusprzęgłowych bywa auto-hold, który czyni to samo co noga na pedale hamulca. W hydrokinetycznych niby nie ma znaczenia, może elektryczny postojowy też to czyni, bo w wersjach bogatszych niż może nabędę przy aktywnym tempomacie po dwóch min sam się elektroniczny ręczny zaciąga na D.sorevell pisze: ↑14 sie 2018, 19:46 Owain, odpowiedź na Twoje pytanie zależy od tego, co napisali w instrukcji danego samochodu. U mnie na przykład nie można, bo napęd stały na obie osie, a ręczny trzyma tylko tylną, więc w praktyce trzymam nogę na hamulcu, chyba że stoję dłużej niż na światłach - wtedy wrzucam P.
- vid3
- Kontakt:
Miałem czasami myśl aby kupić jakiś automat bo mnie czasami kolano zaczyna boleć do wciskania sprzęgła.
Ale tu widzę, że to kuźwa nie jest takie proste.
Niby tylko dwa pedały a nogi i tak mogą się poplątać.
Jak żyć ... ?
Dodano po 3 minutach 12 strzałach znikąd:
A tak z życia ...
Wchodzę kiedyś do bloku a przed windą stoi starsza obca mi kobieta i mówi:
- ooo, dobrze, że Pan przyszedł. Czekam tu na kogoś kto mi pomoże wjechać. Bo ja nie wiem kiedy nacisnąć a kiedy puścić.
Dodano po 2 minutach 5 strzałach znikąd:
Ja też już świeżej daty nie jestem.
I wcale się z tej osoby nie naśmiewam
Ale tu widzę, że to kuźwa nie jest takie proste.
Niby tylko dwa pedały a nogi i tak mogą się poplątać.
Jak żyć ... ?
Dodano po 3 minutach 12 strzałach znikąd:
A tak z życia ...
Wchodzę kiedyś do bloku a przed windą stoi starsza obca mi kobieta i mówi:
- ooo, dobrze, że Pan przyszedł. Czekam tu na kogoś kto mi pomoże wjechać. Bo ja nie wiem kiedy nacisnąć a kiedy puścić.
Dodano po 2 minutach 5 strzałach znikąd:
Ja też już świeżej daty nie jestem.
I wcale się z tej osoby nie naśmiewam
- sorevell
No to teraz musisz powiedzieć co kupiłeś. Jeżeli Hyundaia, to mogę we czwartek podjechać na szóste piętro i zapytać o ten ręczny.Owain pisze:No właśnie nic nie napisali. Wszystko zależy. W dwusprzęgłowych bywa auto-hold, który czyni to samo co noga na pedale hamulca. W hydrokinetycznych niby nie ma znaczenia, może elektryczny postojowy też to czyni, bo w wersjach bogatszych niż może nabędę przy aktywnym tempomacie po dwóch min sam się elektroniczny ręczny zaciąga na D.sorevell pisze: ↑14 sie 2018, 19:46 Owain, odpowiedź na Twoje pytanie zależy od tego, co napisali w instrukcji danego samochodu. U mnie na przykład nie można, bo napęd stały na obie osie, a ręczny trzyma tylko tylną, więc w praktyce trzymam nogę na hamulcu, chyba że stoję dłużej niż na światłach - wtedy wrzucam P.