Dywagacje o zakupie A7
Re: Dywagacje o zakupie A7
Samyang. Ale to straszny ogór.
I jeszcze mnie dziś naszło na testowanie 85/1.8 (prawie 600 fotek w godzinę). Co do obrazka to nie będę zachwalał, bo i tak większość z was ma inne priorytety, ale napiszę, że dość pozytywnie mnie zaskoczył AF. Nie jest może ani super celnie ani super szybko, ale od pierwszego A7 w trybie śledzenia nie można zbyt wiele wymagać, a mimo to i tak jest chyba szybciej niż u nikonowskiego odpowiednika. Za to w AFS jest celnie i bezproblemowo, przynajmniej za dnia. Ale psa i tak nie da się tym upolować 

PS Ogóry odrzucam od razu. Wolałbym jednak coś mniej ordynarnego.

PS Ogóry odrzucam od razu. Wolałbym jednak coś mniej ordynarnego.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2017, 17:16 przez cz4rnuch, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale zdjęć jest w ogóle cały poruchnięty.
wojtek 35 1.4 lub 40 1.4
Voigtländer, qrna, Voigtländer, a nie żaden Wojtek. Wojtek pod Buskiem zalega.
Odpaliłem na komórce, ale rozszczypnąłem i zobaczyłem smutną prawdę.
- Owain
- Nasz Czelnik
Lada chwila będzie vojtek Johann Christoph Voigtländer Kabushiki-gaisha Koshina Esmeralda de Bulbul 35/1.4 ze stykami, ale tani to on nie będzie. A nie chcesz cv 40 1.4, co to ja go mam? Znaczy mojego nie przedam za nic w świecie, ale kupisz go za 2 tysie a używanego za mniej jeśli się trafi. To zajebiste szkło i małe.
Co do FE 85 to chyba jakiś rozrzut jest jakościowy albo ja się od af odzwyczaiłem albo co... w każdym razie w jasnym pokoju af leży i kwiczy, np. w stosunku do takiej FE 28.
Co do FE 85 to chyba jakiś rozrzut jest jakościowy albo ja się od af odzwyczaiłem albo co... w każdym razie w jasnym pokoju af leży i kwiczy, np. w stosunku do takiej FE 28.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Na szczęście mnie to nie smuci. Było nie szczypać.
Muszę się poradzić ikita, ale wydaje mi się, że to za blisko 50ki. W sumie to bym chciał 30mm, ale chyba takiego nie robią. Poza tym 40/1.4, z tego co oglądam, z tych bardziej charakternych, a ja prosty człowiek jestem, wolę gładkie. A może i nie.
85 na pewno ma trudniej od 28. Zgadzam się, że 28/2 i 35/2.8 radzą sobie lepiej, ale i tak jest lepiej niż się spodziewałem, szczególnie w AFS i przy dobrym świetle. Szybciej od Nikkorka 85/1.8, bo z tym mam porównanie. Teraz postrzelałem też sobie przy sztucznym światełku i jest okej.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2017, 18:04 przez cz4rnuch, łącznie zmieniany 4 razy.