Kup następne Eizo lub NECa. Jak 15 letnie to pewnie jeszcze 4:3, przesiadka na panoramę też robi robotę.samek pisze: 09 lut 2021, 15:25 czasie. Moje 15letnie Eizo puszcze na środku żółtawy zafarb. I za cholerę nie wiem co zrobić.
Komputrowe dylematy ;)
-
zdyboo
Re: Komputrowe dylematy ;)
- Owain
- Nasz Czelnik
Nie przeszkadza 16:10? Chyba jednak zawężę się do 24 cali z FHD.zdyboo pisze: 09 lut 2021, 15:21 Ja dwa lata temu kupiłem NEC Multisync EA245WMi-2 u Woytka zresztą. Zadowolony jestem bardzo. Jedyne co to przy ciemnym tle przetwornica nieco piszczy, ale już tego nie słyszę. Słyszałem na początku bo poprzednie EIZO S1932 były bezgłośne.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
-
samek
No to jedna z opcji, alem nieprzekonany.zdyboo pisze: 09 lut 2021, 15:30 Kup następne Eizo lub NECa. Jak 15 letnie to pewnie jeszcze 4:3, przesiadka na panoramę też robi robotę.
Po pierwsze podpięte to jest do 6. letniego Macbooka. Trochę to jeszcze pochodzi, ale prawie pewnym, że kolejnego laptopa nie kupię.
W domu więcej brzdąkam na gitarze niż siedzę przy monitorze - po cholerę mi taka inwestycja?
Jak się laptop rozleci to raczej kupię 27. calowego iMaca i nie za bardzo będę widział sens podpinania do niego monitora.
I tak se myślę i od paru miesięcy śledzę powolutku pełznący środkiem żółtawy zafarb i łudzę się, że cudem zniknie
-
zdyboo
A w czym miałoby przeszkadzać? To wszak 120 pikseli więcej w pionie, czysty zysk. Mam fabrycznego Della 24 FHD, obecnie zaraz obok moich NECów i nawet nie ma porównania.
Jak to takie dylematy, to raczej nie pomogę. Zafarb nie zniknie, przestanie Ci przeszkadzać, to już szybciej. U mnie monitor z reguły to 2-3 pecety. Te moje Eizo nie były jakoś specjalnie złe, poza maleńkością.
-
samek
- danz1ger
Za iMaca Pro 27", 512 MB SSD i 8 GB RAM 11 i pół tysia? W życiu.
Shoot First, Ask Questions Later.
-
samek
A po co Pro?
- danz1ger
Ten bez pro 10 tysi. Jak powyżej: w życiu.
Shoot First, Ask Questions Later.
-
samek
Przyznam, że kompletnie nie jestem na bieżąco z cenami. Jak kupuję, to się orientuję.
Ale tyle wiem, że iMacPro jest drogi. Jak szlag. I ta Twoja cena coś niska chyba.
Ale tyle wiem, że iMacPro jest drogi. Jak szlag. I ta Twoja cena coś niska chyba.
-
zdyboo
No bo konfiguracja niespecjalnie wypasiona. Chyba, że w Macu być nie musi.