Places
- danz1ger
Re: Places
O, widzę Merrillowate. W której wersji SPP to obrabiasz?
Dam z DP2Q.

Dam z DP2Q.

- danz1ger
SPP 6.5. zacząłem od 5 coś tam i uaktualniałem. żeby było śmiesznie: mam trzy obiektywy a do każdego przymocowali aparat.
Shoot First, Ask Questions Later.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
To dobrze. To bardzo dobrze nawet. Bo zmiana obiektywu (ew. zoomowanie) to trauma.
- danz1ger
i jeszcze jedna fajna rzecz: mogę robić zdjęcia czarno białe i w programie wracam do koloru.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Jeśli robisz RAW, to chyba normalne. 
Ale przypomniałeś mi pierwsze zdjęcie wrzucone na Nikoniarzy - do Krajobrazu zresztą - chyba z 7 lat wstecz.
Był to skan z analogowej, czarnobiałej klatki...
Jeden z ówczesnych tamtejszych guru - niejaki Wingeo - pokolorował je w Photoshopie i wrzucił w mój wątek, bo uznał, że dzięki temu będzie ważniejszy.

Ale przypomniałeś mi pierwsze zdjęcie wrzucone na Nikoniarzy - do Krajobrazu zresztą - chyba z 7 lat wstecz.
Był to skan z analogowej, czarnobiałej klatki...
Jeden z ówczesnych tamtejszych guru - niejaki Wingeo - pokolorował je w Photoshopie i wrzucił w mój wątek, bo uznał, że dzięki temu będzie ważniejszy.
- danz1ger
no patrz, zawsze mi się wydawało, że zrobione aparatem czarno-białe zdjęcie zostawało takie na amen.
- Owain
- Nasz Czelnik
Jaki aparat robi czarno białe rawy? Aparat czarno biały 

Sowy nie są tym, czym się wydają...
Mnie 6-tka doprowadzała do białej gorączki. Dlatego nie zostawiłem sobie Quattro, pomimo że to bardzo fajny sprzęt. Natomiast do DP2s korzystam z wersji 4.2.danz1ger pisze:SPP 6.5. zacząłem od 5 coś tam i uaktualniałem
- danz1ger
nie widzę jakichś specjalnie dużych różnic pomiędzy wersjami. denerwująca jest jego powolność, ale robię niedużo zdjęć i poprawiam niewiele, więc obleci. nie wiem czy nadal będę uaktualniał bo pojawiają się operacje specyficzne dla Qattro, których Merrill nie uruchamia. chyba, że poprawią zdecydowanie szybkość działania.