Sława i chwała naszego forum na forach ościennych ;)

off-duty
ODPOWIEDZ
Ligo

Re: Sława i chwała naszego forum na forach ościennych ;)

Post autor: Ligo »

Owain pisze:to były dość konkretne oskarżenia pod naszym adresem, ba, faktycznie karalne. Moim zdaniem trzeba to było uciąć konkretnym namierzeniem typka.
Jak to "było"? Przedawniło się? To trzeba zrobić i to jak najszybciej, a nie obrzucać się nawzajem gównem.
Owain pisze:Dla mnie wątpliwości nie ma żadnych, bo nie tylko IP ale i składnia łacińska w wywodach owego trolla
Prawnik to mówi? Przecież to żadne dowody, jedynie poszlaki i to cieniutkie. Mnie samo IP nie przekonuje, potrzebny jest MAC i to powiązany z konkretną osobą, a od tego jest policja. Nie mówię, że od razu ma iść za kratki, ale chcę się dowiedzieć, co to za typ.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

A ten Twój starozakonny kauzyperda zrobił już coś w tej sprawie?

Dodano po 1 minucie 34 sekundach:
Bo Nigga obiektywy chce kupować, a obiecałeś mu działkę.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Owain pisze:@nordenvind - nie jestem "wypity".
Nie jestem przyzwyczajony do takich komplementów, musiałem jakoś żartobliwie zareagować.
Jeśli odebrałeś to jako moją złośliwość, przepraszam.

Co do meritum, siedziałem cicho i czekałem na wyniki śledztwa.
Wiadomo kto miał największe możliwości techniczne do identyfikacji sprawcy...
Nikogo z was/nas... nie podejrzewałem. Jedynie dałem przypuszczenie że to sprawka
kogoś z Twojego rzeszowskiego otoczenia. Oczywiście nie miałem na myśli "sonsiada".
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Owi, te zarzuty były absurdalne, miotane we wszystkie strony, w dodatku przez kogoś kto nie miał żadnego dorobku na forum i przez to jego wiarygodność była zerowa. Dodatkowo, osoba ta była dość szybko banowana. Naprawdę uważasz, że ktoś postronny dał wiarę tym kalumniom? To, że kilka osób z tego zrobiło tu sobie jaja to chyba dobrze, zawsze tak postrzegałem psionicznych. Ja rozumiem, że nawet takie durne teksty mogły was obejść, ale to co było potem forum się niestety nie przysłużyło. Nie zyskał nikt. Jeszcze niedawno reklamowałeś forum (na innym forum), że za karę można tu jedynie zostać moderatorem. Teraz trzeba wymyślić inne hasło, bo tamto nie zadziała. Pewna granica została przekroczona. Forum to wasze dziecko i możecie robić na nim co wam się podoba, ale przypomnij sobie, że jeszcze niedawno byłeś po drugiej stronie, ciskałeś się na nikoniarzach jacy to Ci modzi wredni, niesprawiedliwi itd. Teraz ktoś zewnątrz przyjdzie, spojrzy i stwierdzi, że tu też jakieś chujki podmieniają adresy IP by się pozbyć biedaka i jeszcze go sądami straszą. Albo ktoś z "konkurencyjnego" forum może to tak przedstawiać. I za chuja nie udowodnisz, że było inaczej.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2017, 16:34 przez cz4rnuch, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Gdama
Gdriada

Post autor: Gdama »

Owain, to nie tak, że mam w dupie. Albo że mi wszystko jedno. Ale jam spokojnego serca. I niepochopna niczym Drzewiec ;)
Różne żarty i podśmiechujki mają raczej za zadanie rozładować atmosferę, tak myślę. Z pewnością większość z nas docenia i lubi to miejsce.
Tak więc nie kłóćmy się :) Jeśli można coś rzeczowo wyjaśnić, to zróbmy to. Jeśli szans nie ma - to olejmy gada i zapomnijmy, bo wątroby szkoda.
puch24

Post autor: puch24 »

Też mi się tak wydaje.
A jeśli sprawa się powtórzy, trzeba będzie zadziałać serio.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

cz4rnuch pisze:ale przypomnij sobie, że jeszcze niedawno byłeś po drugiej stronie, ciskałeś się na nikoniarzach jacy to Ci modzi wredni, niesprawiedliwi itd.
Kunta, muszę to powiedzieć oficjalnie: Ty nie być zwykła murzyna, Ty być czarownik. Bo przed godziną to, co napisałeś, powiedziałem przez telefon Owainowi.

A tak poważniej: w większości się nie znamy. Sporadycznie niektórzy piszą do siebie poza forum, jeszcze rzadziej dzwonią, ale na żywo nie znamy się niemal w ogóle. Jesteśmy więc tylko bytami w postaci literek na ekranie. Dlatego emocje potrafią sięgnąć czasem do poziomu, którego nie byłoby przy patrzeniu w oczy... Znam ludzi, którzy namiętnie grają on-line i przegrywając potrafią z wściekłości rozwalić komputer. Dla niektórych, jak widać, forum to też rodzaj gry. Zastanówcie się nad tym.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

właśnie zastanawiam się.
...
nadal się zastanawiam.
...
jeszcze chwilka.
...
bo właściwie autobusem jadę.
...
no i jakie wnioski? bo chyba się zdrzemnąłem.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Trochę więcej zaufania do siebie samych, jeśli człowiek czasami na tym nawet straci, to i tak warto....
Ligo

Post autor: Ligo »

wpk pisze:A ten Twój starozakonny kauzyperda zrobił już coś w tej sprawie?
Na razie czekam. Może Wy coś zrobicie, macie na miejscu. I na pewno będzie łatwiej odkręcić, gdy już będzie wiadomo. Kiedy ja to ruszę, to pewnych rzeczy się nie przeskoczy i typ w końcu poczuje się, jak po zderzeniu z pociągiem towarowym. A wtedy może być różnie.

Wychodzi taka Polska w pigułce. Można robić różne paskudne rzeczy i pozostać bezkarnym, bo jest powszechnie akceptowany brak odpowiedzialności i wyciągania konsekwencji za czyjeś działania. Mnie osobiście nie będzie już sprawiać przyjemności zaglądać w miejsce, gdzie może przebywać typ zdolny do świństwa. To jest za małe forum na takie rzeczy.
ODPOWIEDZ