Rowerowe dyr-dymały

off-duty
ODPOWIEDZ
gavin

Re: Rowerowe dyr-dymały

Post autor: gavin »

Po cóż się męczysz czytając ten wątek? Samobitchowanie?
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Hamulce udało mi się ustawić po japońsku, szału nie ma. Ale tylną przerzutkę już nie za bardzo. Jakbym nie ustawiał to zawsze jest coś nie tak. Już nawet bieg wchodzi, ale z dużym oporem. Przy okazji drugi skrajny też dość ciężko. Naciągałem też linki jak sugeruje kolega z linku gawę i chyba mam za mało cierpliwości na tę zabawę. Co mnie trochę dziwi, bo jestem bardzo cierpliwy. Obejrzałem sobie też filmik o wymianie linek z tego samego kanału i tak się zastanawiam czy to by trochę nie pomogło? Przynajmniej linka z pancerzem w tylnej przerzutce i w przednim hamulcu. Majątku to chyba nie kosztuje, jeśli miałoby pomóc. W przednim hamulcu to nawet chyba widzę, że z linką i pancerzem coś jest nie tak. Sama linka przerdzewiała a z pancerza przy fajce wystaje taka rurka z tworzywa sztucznego i przy zaciąganiu mocno szarpie całą fajką.

Dodano po 49 strzałach znikąd:
gavin pisze: 22 lip 2021, 20:30 Po cóż się męczysz czytając ten wątek? Samobitchowanie?
Może pada w Busku to się nudzi :)
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Mam fun. :)

Dodano po 4 minutach 12 strzałach znikąd:
PS Marcin, sprawdziłeś chociaż ten serwis, który Ci podesłałem z polecenia Jarka?
cz4rnuch

Na razie nie, bo mam ciche dni z Anką a to ona używa teraz tego rzęcha. Ale mam zapisany twój i jeszcze dwa inne adresy.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Marcin, wymiana linek i pancerzy zawsze pomoże. Pamiętaj też o dokupieniu końcówek do pancerzy w ilości jakie potrzebujesz i końcówek do linek, żeby po obcięciu się nie rozplatały.
Linki polecam szlifowane z nierdzewki, trochę droższe, ale wytrzymują wszystko.
Linki do hebli i do przerzutników się różnią od siebie. Inna średnica i inne zakończenie. Podobnie pancerze. Te przerzutkowe mają mniejszą średnicę, ale są sztywniejsze od hamulcowych. W związku z tym końcówki do pancerzy też są inne.
Polecam firmę Jagwire, używam od lat i żadnych problemów.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

cz4rnuch pisze: 22 lip 2021, 20:51 mam ciche dni z Anką
Współczuję.
Wiem, jak to jest.
gavin

Ja też używam Jagwire I rzeczywiście wymiana linek dużo daje, albo chociaż smarowanie linek.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Wymiana oleju w silniku też dużo daje, Panie Kolumbie.
gavin

Co do regulacji przeżuty z tyłu to jest to bardzo proste, dla mnie dużo więcej roboty z przednio.
cz4rnuch

Tak, na tym klipie było o tym, że linki się różnią, ale czy dodatkowo producenci mają swoje jakieś patenty czy np. linki hamulcowe są uniwersalne? I czy do cięcia pancerzy potrzebuję specjalnych nożyc jak prawi pan z klipa czy wystarczą ostre obcęgi?

Dodano po 1 minucie 7 strzałach znikąd:
gavin pisze: 22 lip 2021, 21:02 Ja też używam Jagwire Obrazek I rzeczywiście wymiana linek dużo daje, albo chociaż smarowanie linek.
Posmarować już nie posmaruję, bo zardzewiałe i gdzieś pogubiły końcówki więc się na końcach rozplątały.

Dodano po 9 minutach 7 strzałach znikąd:
wpk pisze: 22 lip 2021, 20:55
cz4rnuch pisze: 22 lip 2021, 20:51 mam ciche dni z Anką
Współczuję...
Ja sobie nie. Nagotowałem sobie gulaszu na 3 dni i całe wieczory oglądam klipy o śmiganiu na bajku i naprawach :)

ODPOWIEDZ