Odnośnie tych toreb podwieszanych pod ramę. U mnie rama na górze też dość długa i zakrzywiona - 54,5cm więc polecany żwirek 2.0 odpada, bo sporo za krótki. Ten zdybowy Ortlieb ładnie się prezentuje, czy nie za mały to nie wiem. Dziś sobie jeszcze takie coś znalazłem. Opcja budżetowa (w polskich sklepach 200 pln) i najdłuższy rozmiar to właśnie 54cm. I dość dobra recenzja jak rozumiem?:
Mnie się nie widzi bo bym tego przedniego rzepa nie mógł dociągnąć do rurki tej skośnej, a tutej mam chytry plan przełożyć pasek przez tą ślufkie i dociągnąć do tej rureczki od kiery.
Zrzut ekranu 2021-07-29 115652.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
MZ przy giętej rurze to o ile torbę jako taka zamocujesz to nie ułoży się tak dobrze jak na prostej rurze. Mogą być też kłopoty z zamykaniem i otwieraniem suwaka.
W takiej sytuacji bezpieczniej będzie poszukać, krótszej torby, zawieszonej tylko pod jednym z prostych odcinków rury lub robienie na zamówienie, ale to pewnie jest drogie.
Topeak to jest spoko firma i raczej mają przemyślany towar.
zdyboo pisze: ↑29 lip 2021, 12:10
MZ przy giętej rurze to o ile torbę jako taka zamocujesz to nie ułoży się tak dobrze jak na prostej rurze. Mogą być też kłopoty z zamykaniem i otwieraniem suwaka.
W takiej sytuacji bezpieczniej będzie
zdyboo pisze: ↑29 lip 2021, 12:10
W takiej sytuacji bezpieczniej będzie
... rurę wyprostować.
Tak jest, bo nie ma takiej rury na świecie, co jej nie można wyprostować.