Oczywistym jest, iż mało. Przy takim położeniu słońca flara powinna być na dachu oraz ogonie!wpk pisze:Zdjęcie flary na środku - proste i czytelne.samek pisze:...flarę na środkuwpk pisze:Nie chce ktoś D-Luksa? Odpaliłem po pół roku nieużywania i wciąż robi...
Ale najwyraźniej niektórym i tego za mało.
Stream of consciousness
Re: Stream of consciousness
Z marszu jeszcze można, ale coraz gorzej z tym. Mówię o 120, bo 110 to nie kojarzę, nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem. W całej ogromnej aglomeracji zostało parę sklepów na krzyż. Ale w małych zakładach foto, gdzie jeszcze mają lab, można z reguły kupić 1-2 typy 120, ze 2-3 135 i tyle dobrego.puch24 pisze:Mam zapytasa do Ligo: czy w USA idzie jeszcze kupić błony foto 110 i 120? Tak z marszu?
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Fajna ta walizka.
- wuzet
- Kontakt:
Zarówno filmy 110 i 120 są do kupienia w https://www.bhphotovideo.com/c/browse/F ... 4093113318 jak i w https://www.adorama.com/c/Films-and-Darkroom/Film .
Jest jeszcze kilka innych miejsc ale tutaj jest największy wybór.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Dla nas 110 to kosmos, dlatego zdziwiłem się, że są jeszcze dostępne.
No ale fakt - tam ich ojczyzna...
Dodano po 1 minucie 21 sekundach:

No ale fakt - tam ich ojczyzna...
Dodano po 1 minucie 21 sekundach:
Pocałuj mnie w grząśl!samek pisze:Oczywistym jest, iż mało. Przy takim położeniu słońca flara powinna być na dachu oraz ogonie!wpk pisze:Zdjęcie flary na środku - proste i czytelne.samek pisze: ...flarę na środku
Ale najwyraźniej niektórym i tego za mało.

- wuzet
- Kontakt:
Zgadza się, oni mają w zasadzie wszystko, co jest w ogóle na rynku. Ale wysyłkowo to nie sztuka.wuzet pisze:Zarówno filmy 110 i 120 są do kupienia w https://www.bhphotovideo.com/c/browse/F ... 4093113318 jak i w https://www.adorama.com/c/Films-and-Darkroom/Film .

Mówimy o zakupach z marszu w najbliższym sklepie. A z tym nawet w NYC nie jest różowo, nie mówiąc o reszcie kraju. Coś czuję, że za 10 lat w całych Stanach będą do wyboru tylko dwa sklepy foto: B&H, albo Adorama.

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
O! Nie wiedziałem, że Łomo.
A tak w ogóle, to mi ostatnio jakiś natychmiast po łbie chodzi.
I popatrzyłem, ale formaty są tylko dla filatelistów...
Chyba, że o czymś nie wiem.
A tak w ogóle, to mi ostatnio jakiś natychmiast po łbie chodzi.
I popatrzyłem, ale formaty są tylko dla filatelistów...
Chyba, że o czymś nie wiem.
Tak, to że można kupić wysyłkowo, np. w B+H albo Adoramie, to wiem. Chodziło mi o to, że idę sobie ulicą, wchodzę do sklepiku, i wychodzę z błoną w kolorowym pudełeczku.
Sprawdzałem dziś na Allegro, jak z dostępnością 110, i można kupić dwie błony, czarno-białą i kolorową, firmowane przez Łomography. Ale drogie są, jakieś 35 zł za sztukę.
Nigdy nie miałem aparatu 110, ale zawsze przychodzi mi na myśl, gdy czytam o formacie 4/3... bo to prawie ten sam format kadru!
I z jakiegoś powodu (?) myślę o jakości zdjęć z formatu 110... 
A Instaxy faktycznie są jakieś mikroskopijne. Takie, żeby zrobić sobie fotkę słithartki do portfela.
Sprawdzałem dziś na Allegro, jak z dostępnością 110, i można kupić dwie błony, czarno-białą i kolorową, firmowane przez Łomography. Ale drogie są, jakieś 35 zł za sztukę.
Nigdy nie miałem aparatu 110, ale zawsze przychodzi mi na myśl, gdy czytam o formacie 4/3... bo to prawie ten sam format kadru!

A Instaxy faktycznie są jakieś mikroskopijne. Takie, żeby zrobić sobie fotkę słithartki do portfela.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Zaraz, zaraz...
Były jakieś 8x10". Wkłady znaczy.
Aparat do tego chyba normalny, na płyty/błony płaskie, tylko kaseta odpowiednia?
I do tego wyżymaczki do wywoływania...
Ktoś wie cokolwiek więcej na ten temat?
Były jakieś 8x10". Wkłady znaczy.
Aparat do tego chyba normalny, na płyty/błony płaskie, tylko kaseta odpowiednia?
I do tego wyżymaczki do wywoływania...
Ktoś wie cokolwiek więcej na ten temat?