Stream of consciousness
- wuzet
- Kontakt:
Re: Stream of consciousness
Mam Pentaxa 110 i zrobiłem na nim 3 (trzy) filmy 110 i raczej nie mam zamiaru zrobić więcej. Jakość tego materiału Lomo taka se, a i problemów ze skanowaniem co nie miara.
Co do filmów pod marką Lomo, to oni sami nic nie produkują. Te 110 to gdzieś w Azji ktoś robi. Swego czasu można było kupić na ebayu pod inna nazwą. Możliwe ze właśnie producenta.
Co do filmów pod marką Lomo, to oni sami nic nie produkują. Te 110 to gdzieś w Azji ktoś robi. Swego czasu można było kupić na ebayu pod inna nazwą. Możliwe ze właśnie producenta.
- sorevell
Re: RE: Re: Stream of consciousness
Można załadować polaroid do kasety LF, wtedy format bardziej pocztówkowy.wpk pisze:O! Nie wiedziałem, że Łomo.
A tak w ogóle, to mi ostatnio jakiś natychmiast po łbie chodzi.
I popatrzyłem, ale formaty są tylko dla filatelistów...
Chyba, że o czymś nie wiem.
Chyba są już long gone... ale nie inwestygowałem, więc nie wiem.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Marcin, i to się woła normalnie - przez "wyciągnięcie"? 
Dodano po 2 minutach 40 sekundach:
(Alem gupi. Pewnie, że normalnie, przecież doktor to kiedyś demonstrował u nas na werandzie.)

(Alem gupi. Pewnie, że normalnie, przecież doktor to kiedyś demonstrował u nas na werandzie.)
- sorevell
FP-100c można kupić bez problemu.puch24 pisze:Chyba są już long gone... ale nie inwestygowałem, więc nie wiem.
Wyciągasz z kasety negatyw sklejony z pozytywem, na minutkę w ciepłe miejsce i płynnym pociągnięciem oddzielasz pozytyw. Negatyw też można uratować, ale nigdy się nie bawiłem.wpk pisze:Marcin, i to się woła normalnie - przez "wyciągnięcie"?
Dodano po 1 minucie 40 sekundach:
Bo to doktor wielkiego formatu.
- sorevell
Jak myślicie kto jest forumowym Mistrzem winiety i flary 

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
No OK. Czyli do formatu 10x12cm normalnie. Ale te 20x25 przez łoże madejowe, bo widzę takie machiny na eBayu...
A co z formatami pośrednimi?
Dodano po 37 sekundach:
Dodano po 37 sekundach:
Niejaki samek?Meliszipak pisze:Jak myślicie kto jest forumowym Mistrzem winiety i flary
- sorevell
Tego nie wiem, akurat mam do Graflexa kasetę na FP-100 i niczego większego na oczy nie widziałem.wpk pisze:No OK. Czyli do formatu 10x12cm normalnie. Ale te 20x25 przez łoże madejowe, bo widzę takie machiny na eBayu...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
FP-100 trochę mały:
Format 85x108 mm
Wielkość obrazu: 73×95 mm
Format 85x108 mm
Wielkość obrazu: 73×95 mm