Rowerowe dyr-dymały
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Rowerowe dyr-dymały
Zóh!
Dodano po 21 strzałach znikąd:
Jumping Tom!
Dodano po 21 strzałach znikąd:
Jumping Tom!
Siodełko do mnie przyjechało. Tak na pierwszy rzut oka mocno sportowe. Faktycznie czuć, że się wygina jak się je przyciśnie, ale rozmiar taki jakiś kolarski. Niby zbliżony do tego co miałem, ale miejsca na zad wydaje się, że jednak mniej. Jutro przetestuję w lesie, ale coś się obawiam, że dla mnie to musi być jednak coś znacznie większego. A tak przy okazji czy te sztyce amortyzowane (sprężyna, elastomer czy tam jeszcze coś innego) faktycznie poprawiają komfort czy tak nie za bałdzo?
Co to za siodełko?
morgaw trian.
nowe zabawki 
Dodano po 1 godzinie 27 minutach 1 strzale znikąd:
paczta na tą dbałość o szczegóły, Zdybuś byłby dumny
Dodano po 48 strzałach znikąd:
no kurła... perełeczka!

Dodano po 1 godzinie 27 minutach 1 strzale znikąd:
paczta na tą dbałość o szczegóły, Zdybuś byłby dumny
Dodano po 48 strzałach znikąd:
no kurła... perełeczka!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Że niby koszyki yin-yang?
Jeśli jeszcze tylną oponę zmienisz na białą, to wtedy pochwalę.
Jeśli jeszcze tylną oponę zmienisz na białą, to wtedy pochwalę.
Te ze sprężyną raczej tak sobie. Te z pantografem i elastomerem podobno lepsze, bo nie łapią tak szybko luzów bocznych, ale kosztują też odpowiednio więcej. Kiedyś jeździłem jakiś czas na rowerze ze sztycą amortyzowaną ze sprężyną i było tak sobie. Nie czułem, żeby mi to komfort poprawiało. Jaki masz rozmiar sztycy? Bo mam w pudle taką zwykłą sprężynową o średnicy 27,2 mm. Mogę Ci wysłać na testy. Kiedyś już Woytkowi wysyłałem, ale w tym jego anglosaskim pędzidle z indyjską nazwą rozmiar sztycy to jakaś abominacja.
Tam zaraz byłby, jest. Choć torbacz zasłania naklejkę co ją dostałem na otwarciu pubu Ale Browaru we Wrocławiu. A kilka całkiem obcych osób już mi zwróciło uwagę, że fajna naklejka.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Widzisz gavinie, psotny delfinie?
Smutna jest mina Twego pingwina.
Co za niewdzięcznik! A przecież odesłałem mu tę spuchniętą sztycę, bo mi się szlifować nie chciało.
Smutna jest mina Twego pingwina.
Patrzcie go! Ja bym mu nieba przychylił, a ten obraża moje pędzidło, a to jak mnie samego!
Co za niewdzięcznik! A przecież odesłałem mu tę spuchniętą sztycę, bo mi się szlifować nie chciało.
Parę pytań
do Tomka.
Kiedy kupować rowery?
Szosa za 5k? Rama endurance, alu. Tiagra lub 105. Hamulce mogą być szczękowe.
Kilka słów o spd i butach.

Kiedy kupować rowery?
Szosa za 5k? Rama endurance, alu. Tiagra lub 105. Hamulce mogą być szczękowe.
Kilka słów o spd i butach.
Właśnie takiom mam. Chętnie bym przetestował, podobnie jak to siodełko od brooksa, ale mi się właśnie urlop zaczął więc będę kombinował z wyjazdem (jakby ktoś jakieś info o Szkocji {testy, co zobaczyć, po ile siodełka brooks itd. to będę wdzięczny}] Kurwa dziś spojrzałem i tydzień temu się siem passaporte skończył. Ponoć do UK jeszcze dowody honorują do października.
Pytanie nie do mnie, ale rozeznanie zrobiłem i wychodzi mnie, że jakekolwiek promy to tylko we styczniu, ale to wtedy som spady, to co nie zeszło. To co mnie interesuje to na jesień być może będzie dostępne w roczniku 2022, pytałem i się dowiadywałem, i ceny niewiadomojakie (czyli pewnie wyższe jak co roku).
Dodano po 11 minutach 54 strzałach znikąd:
Podobny zamówiłem, ale trochę mniejszą sakwę. Koszyki topcage od SGS są super. Wczęśniej zamówiłem topeak (fuj), ale moje bukłaczki się w nich majtały. W skgs'y wchodzą jak w masło, nawet nie potrzeba instalować tych haczyków na końcu. Piknie.