Co więcej, potwierdzam, regularnie jeżdżąc starym już LR Disco 2 kumpla, i po jeździe Jeepem Wielkim Szerokim, który na każdym zakręcie próbował się przewrócić, i nawet były w nim odnośne napisy ostrzegawcze na daszkach p-słonecznych.
Dupa
-
puch24
Re: Dupa
Ja widziałem to w wersji "I'd rather push my Land Rover than drive a Jeep" - oczywiście na LR. 
Co więcej, potwierdzam, regularnie jeżdżąc starym już LR Disco 2 kumpla, i po jeździe Jeepem Wielkim Szerokim, który na każdym zakręcie próbował się przewrócić, i nawet były w nim odnośne napisy ostrzegawcze na daszkach p-słonecznych.
-
Metanoia
ZJ bujał się jak stara krypa prowadzona przez pijanego bosmana. WJ ma poprawione zawieszenie więc da się tym już jeździć bez mdłości.puch24 pisze:Ja widziałem to w wersji "I'd rather push my Land Rover than drive a Jeep" - oczywiście na LR.
Żadna firma poza GM nie zrobiła seryjnie bardziej europejsko prowadzącego się samochodu terenowego niż Blazer ZR2

Kiedyś sobie kupię ZR2, tym bardziej, że w 2016 wskrzesili produkcję.
-
puch24
Nie pamiętam, czy to był ZJ, czy WJ, ale BARDZO mi się nie podobał!
Wydawał się po prostu niebezpieczny na zakrętach, a te napisy ostrzegawcze na daszkach przeciwsłonecznych tylko pogłębiały przechył!
Ja jakoś w ogóle nie mam przekonania do amerykańskiej motoryzacji.
Jej kwintesencją jest dla mnie reklama parowego samochodu The Jaxon z 1904 roku: "Steam is reliable and easily understood". Podsumowuje to amerykańską motoryzację do chwili obecnej. Amerykanie są w stanie pojąć funkcjonowanie czajnika...
Ja jakoś w ogóle nie mam przekonania do amerykańskiej motoryzacji.
Jej kwintesencją jest dla mnie reklama parowego samochodu The Jaxon z 1904 roku: "Steam is reliable and easily understood". Podsumowuje to amerykańską motoryzację do chwili obecnej. Amerykanie są w stanie pojąć funkcjonowanie czajnika...
-
namoamo
ZR to pakiet, każdy producent ma w ofercie podobne. Z tym, że obecnie dotyczą głównie pickupów, bo suvy/crossy nie są już robione na ramach.
A motoryzacja USA, toć to oddzielna galaktyka, są powody do drwin jak i do westchnień. Temat rzeka
A motoryzacja USA, toć to oddzielna galaktyka, są powody do drwin jak i do westchnień. Temat rzeka
-
Ligo
Pogaworzyłbym o szmelcwagenach, ale czemu temat w Dupie?
Ten Blazer z filmiku coś cieniutko idzie w terenie. Jakie tam napędy? Nie ma blokady mostów, czy co? To już SUV mojej małżowinki poradziłby sobie znacznie lepiej po tych kamieniach.
Ten Blazer z filmiku coś cieniutko idzie w terenie. Jakie tam napędy? Nie ma blokady mostów, czy co? To już SUV mojej małżowinki poradziłby sobie znacznie lepiej po tych kamieniach.
-
Ligo
Uważam, że te foty powinny mieć swój własny wątek.
I dodatkowo opis technologii maczania w Domestosie.
I dodatkowo opis technologii maczania w Domestosie.