Dywagacje o zakupie A7
Re: Dywagacje o zakupie A7
Czeba dać taki pjotektor to ma warstwe antyłodblasowo, najlepi szypke jakomś.
- vid3
- Kontakt:
Przejrzałem zasoby sieciowe i ...
Sprawa jest prostsza niż myślałem.
Nexy, A6000, A7x na folii mają wydrukowaną ramke i napis Sony.
Zrywając folię zrywamy również ramkę. Czyli trzeba kupić folię z ramką i gustownym napisem żeby nie było lipy.
Natomiast od wersji 2 ramka i napis jest na ekranie pod folią.
Zrywamy czystą folię i możemy nakleić co chcemy.
Znalazłem ofertę takiej szybki jak na tym filmie.
https://www.bhphotovideo.com/c/product/ ... _sony.html
Cena $11.90 + $9.86(DHL) + VAT + czas dostawy
Ale, że mogę nakleić co chcę to ... do 100 PLN smartfonowych protektorów na wymiar w okolicy jest jak napisał Czarnuch od prącia.
Jedno co mnie trochę smuci w tym wszystkim to to, że wszystkie moje sosnowe aparaty czeka ten los.
Z tego co widzę to nawet seria III i A9 ma tę przypadłość.
Sprawa jest prostsza niż myślałem.
Nexy, A6000, A7x na folii mają wydrukowaną ramke i napis Sony.
Zrywając folię zrywamy również ramkę. Czyli trzeba kupić folię z ramką i gustownym napisem żeby nie było lipy.
Natomiast od wersji 2 ramka i napis jest na ekranie pod folią.
Zrywamy czystą folię i możemy nakleić co chcemy.
Znalazłem ofertę takiej szybki jak na tym filmie.
https://www.bhphotovideo.com/c/product/ ... _sony.html
Cena $11.90 + $9.86(DHL) + VAT + czas dostawy
Ale, że mogę nakleić co chcę to ... do 100 PLN smartfonowych protektorów na wymiar w okolicy jest jak napisał Czarnuch od prącia.
Jedno co mnie trochę smuci w tym wszystkim to to, że wszystkie moje sosnowe aparaty czeka ten los.
Z tego co widzę to nawet seria III i A9 ma tę przypadłość.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Miałem takie plamy na brzegach i w NEXie-7, i w A7II. Jedno i drugie body odesłałem pod sam koniec gwarancji do serwisu i wymienili bez problemu, tylko w końcu nie wiem, czy całe ekrany, czy tylko te folie.
- vid3
- Kontakt:
To jest artykuł dla nikoniarzy.
Mając Sony z zestawem szkieł nie przesiądę się na C/N tylko dlatego że mają podobne wymiary i wagę.
Nikon podpadł mi z N1.
Niech mu ziemia lekką będzie.
Sony sobie poradzi.
Telewizory, playstation, aparatki, co raz więcej filmów widać z czołówką SONY.
A Nikon dostał zadyszki bo MUSIAŁ wypuścić bezlustro.
Mając Sony z zestawem szkieł nie przesiądę się na C/N tylko dlatego że mają podobne wymiary i wagę.
Nikon podpadł mi z N1.
Niech mu ziemia lekką będzie.
Sony sobie poradzi.
Telewizory, playstation, aparatki, co raz więcej filmów widać z czołówką SONY.
A Nikon dostał zadyszki bo MUSIAŁ wypuścić bezlustro.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Tym bardziej, że te necikowe porównania to kompletna ściema. Wczoraj byli u nas Jasiek z Anią, czyli państwo samkowie. I poprosiłem o pokazanie D800, bo dawno się lustrzanką nie bawiłem. No więc D800 jest potworem w porównaniu z A9, a jego pryzmat z lustrem jest ciemnym judaszem. Jednym i drugim byłem autentycznie zaskoczony. Za to Jasiek był ciężko zbulwersowany wielkością standardu, czyli sonowego Planara 1.4/50.
Dodano po 5 minutach 55 strzałach znikąd:
A, i Jasiek, wspomniawszy niedawną wizytę u Pietrka, zachwycał się perfekcją Owaina w posługiwaniu Noktonem.
Dziękując za gościnę wspomnę, iż z tym potworem, to nie do końca się zgadzam. Owszem te efefowe bezlusterka są mniejsze, ale wg mnie nie potwornie.
Natomiast przy moim pstrykaniu, to faktem jest, że widok przez judasza wrażenie robi.
Natomiast nr 2 wspomni znów o wielkości.
To co wyczynia się z wielkością szkieł, to jest dla mnie szajba. Rozumiem, że jest ciśnienie na osiąganie zawrotnej jakości. Ale to jest szajba.
Na szczęście dla mnie coraz bardziej rozumiem, że jest coraz więcej fotek, których już nie muszę zrobić.
I sprzęt, który posiadam, tych pozostałych parę do zrobienia zrobi.
- poor
- Rich poor
Powiem wam/napiszem, braty moje, że mejąc kontakt pobieżny ze zakochałem się w Sonaczu 24/1.4. Jakiż to wspaniały lens jest. Chyba se odpuszczę z jednego wyjazda i dozbieram do tej cudowności. Kurła piękne obdżektiwo, choć drogie dość.