Propozycje zmian na forum

off-duty
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Propozycje zmian na forum

Post autor: puch24 »

Ja ubijam, gdy tylko widzę, no ale nie sposób tego pilnować 27/4 (czy może odwrotnie?). Ubijam już czasem nawet po 3-4 dziennie. :-( A przecież nie siedzę na forum bez przerwy.
Ligo

Post autor: Ligo »

puch24 pisze:Sugerowałem to już Woytkowi, bo robi się mało zabawnie, trzeba by było siedzieć tu 24/7. :-(
Możliwe są rozwiązania typu: potwierdź, że nie jesteś robotem, albo karencja np. 5 dni od rejestracji do pierwszego możliwego postu, itd.
Może też być faktycznie konieczność zatwierdzenia kandydatury przez osoby uprawnione.
Proponowałem też coś w rodzaju konieczności "wkupienia się", udowodnienia, że jest się żywym fotografem, poprzez przedstawienie portfolio. ;-)
Karencja mogłaby zniechęcać nowych forumowiczów do rejestracji, tak samo jak portfolio. Potwierdzenie, że nie robot, wydaje mi się łatwe do obejścia, chociaż może zdałoby egzamin. Najskuteczniejsze byłoby jednak zatwierdzenie kandydatury.
puch24

Ale na wielu forumach karencja jest (albo była) stosowana, i może i zniechęcała, ale też odsiewała różnych niepożądanych gości.
Ok, niech to nie będzie 5 dni, tylko 1-2 dni, tyle, żeby Admin/Mod zdążył przejrzeć nowe rejestracje i wywalić nowe rejestracje z nazwą "kgvytprxc", itd.
Obowiązek napisania 5 zdań o sobie i swojej historii fotograficznej do zatwierdzenia przez Admina/Moda też nie byłby zły. W końcu nie mamy tu po 100 nowych rejestracji dziennie, żeby przeczytanie tego było jakimś niewykonalnym zadaniem. Sposoby sprawdzenia, że to nie robot, to np. "spośród 9 obrazków wskaż te, na których są witryny sklepowe", itd. To już spotyka się całkiem powszechnie.
Nie musimy zabezpieczać tego forum jak banku, ale trochę utrudnić życie spamerom a ułatwić sobie - możemy.
Anarchista

Post autor: Anarchista »

Dzień dobry.
To ja, wpk. Włączyłem potwierdzenie mailowe rejestracji - zobaczymy, co dalej. ;)
puch24

Great! Ząbączymy.
Metanoia

Post autor: Metanoia »

Obowiązek pisania jakiejś historii o sobie jest ciekawy.
Oczywiście lamerskie historie byłyby odrzucane jak i możliwość rejestracji kandydata/ki.

Te najciekawsze mogły by stanowić późniejsze źródło inspiracji dla Owaina :-)
Meliszipak

Post autor: Meliszipak »

Eee, niektórzy mogą się czuć niezręcznie, rejestracja na maila i ewentualnie jakieś zdjęcie i krótki opis.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

A to jest forum fotograficzne? Myślałem, że jak ktoś lubi sobie pochlapać ozorem to też się tu może zapisać. Poza tym gdyby nie reklamy to bym nie wiedział na co pieniądze wydawać.
Meliszipak

Post autor: Meliszipak »

Chyba wypada tu mieć jakieś pojęcie o fotografii?
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Eee, a po co? Są tu też inne tematy z foto nie mające nic wspólnego. Dla przykładu Owain zaprosił kilka fajnych osób, które foto chyba się nie jarają i wolą filmy, muzykę albo ubieranie się w średniowieczne zbroje. Nie wiem czy przeszłyby one przez porfoliowe sito. Albo czy my byśmy przeszli.
ODPOWIEDZ