Właśnie obejrzał-żem/polecam
Re: Właśnie obejrzał-żem/polecam
"El hoyo" widziałem, spoko, choć nieco przewidywalne.
Jeszcze całkiem fajny na N jest "What happened to Monday" z Noomi Rapace.
Jeszcze całkiem fajny na N jest "What happened to Monday" z Noomi Rapace.
Obejrzałam wczoraj/dzisiaj Devila - dobry, podobał mi się. Idę dalej w/g Twojej listyzdyboo pisze: ↑18 paź 2020, 18:27 "The Devil All the Time" - to wyjątkowo udane dzieło Netflixa.
"Children of men" - postapo, ale dosyć dobre.
"A Perfect Day" - o Jugosławii w trakcie wojny, ale spojrzenie od strony wolontariuszy niosących pomoc.
"Upgrade" - SF, ale z bardzo teraźniejszymi odniesieniami. Trochę w temacie "Black Mirror".
"Rojst" - miniserial, polski, bardzo klimatyczny

Dorzuć sobie jeszcze do listy filmy z tzw. Cornetto trilogy.
"Shaun of the Dead"
"Hot Fuzz"
"The World's End"
To są brytyjskie komedie z Simonem Peggiem i Nickiem Frostem. W tej chwili jest tylko ostatnia część na Netflixie, ale raz, że każda część jest o czym innym i można to obejrzeć w dowolnej kolejności, a dwa już tak było, że pojawił się najpierw trzeci film, a dopiero potem wleciały pozostałe dwa. Netflix już tak ma, że daje i zabiera, i znowu daje.
Wjechał też "inglorious Basterds" QT, dla samej pierwszej sceny warto to obejrzeć. W kinie zaliczyłem autentyczny opad szczęki po tym co w tej scenie pokazał Waltz.
"Shaun of the Dead"
"Hot Fuzz"
"The World's End"
To są brytyjskie komedie z Simonem Peggiem i Nickiem Frostem. W tej chwili jest tylko ostatnia część na Netflixie, ale raz, że każda część jest o czym innym i można to obejrzeć w dowolnej kolejności, a dwa już tak było, że pojawił się najpierw trzeci film, a dopiero potem wleciały pozostałe dwa. Netflix już tak ma, że daje i zabiera, i znowu daje.
Wjechał też "inglorious Basterds" QT, dla samej pierwszej sceny warto to obejrzeć. W kinie zaliczyłem autentyczny opad szczęki po tym co w tej scenie pokazał Waltz.
Okej, dorzucam. Choć nie jestem pro komediowa zbytnio. No ale spróbuję
Nareszcie coś innego niż seriale. Seriali już nie mogę. Mówię pas. Eee no Bękartów to znam na pamięć.

Ja w ogóle nie jestem komediowy i ten gatunek dla mnie umarł gdzieś w latach dziewięćdziesiątych. Jedynie co, to od czasu do czasu po coś brytyjskiego sięgam.
Te filmy to pastisz wszelkiej maści gatunków filmowych: horrorów, thrillerów, filmów akcji i chyba nawet komedii.
Te filmy to pastisz wszelkiej maści gatunków filmowych: horrorów, thrillerów, filmów akcji i chyba nawet komedii.
aaaaa to okej. U mnie chyba jeszcze wcześniej - bo ja kocham te bareizmowe, rejsowe klimaty. Ale MPhytonowo jak najbardziej i jeszcze Little Britian - absurdalizm, pastisz, tak. To biorę 

- Owain
- Nasz Czelnik
No i Simon tam lata w koszulce Sisters i gdzieś tam widać, że jest po próbach samobójczych bohater

Sowy nie są tym, czym się wydają...
Choć akurat trzeci film MZ najsłabszy z serii. Najbardziej mi się "Hot Fuzz" podobało.
Melduję, że obejrzałam Ludzkie dzieci. Dobry. Przypomniało mi się, że miałam go kiedyś na liście "do obejrzenia" ale zapomniałam.
No i Clive Owen w dobrej kondycji heh. Teraz to postapo nie wydaję się znowu takie bardzo sf zważywszy na wydarzenia ostatnich dni, miesięcy itp.
No i Clive Owen w dobrej kondycji heh. Teraz to postapo nie wydaję się znowu takie bardzo sf zważywszy na wydarzenia ostatnich dni, miesięcy itp.