Szmelcwageny i inne

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Szmelcwageny i inne

Post autor: wpk »

Aktualizacje Windows 10: Jeśli masz słaby komp, albo słabe łącze, albo jedno i drugie - to masz problem.
Metanoia

Post autor: Metanoia »

Ja już z rozpaczy doszłam nawet do polisy grupowej aby tam zmienić ustawienia aktualizacji ale nie udało mi się przerwać pobierania danych.
W miejscu, w którym mieszkam mam transfer max 3Mbit a średnio 1Mbit więc aktualizacja potrafi mi zamordować łącze na cały dzień.

Ale udało się...ufff, rano po włączeniu doszurał do końca i mogę cieszyć się jakimiś ulepszeniami dla twórców, bez których na pewno nie mogłabym żyć.

Do tego w komputerze, na którym pracuję padła chyba płyta główna bo na dwóch kolejnych zasilaczach nie startuje.
Teraz muszę szukać na allegro jakiejś starej płyty pod Core2 aby nie stawiać systemu od nowa bo to mnie dobije...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

To może lepiej "Zadzwoń do Saula"?
Albo wyślij do Buska.
Metanoia

Czym mogę zastąpić płytę GA-MV900M ??
Nie mam bladego, zielonego ani w żadnym innym kolorze pojęcia czego mam szukać...
Procesor mam Core2 LGA775 a pamięć DDR2/800, tyle wiem.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Zacznij od poszukania takiej samej płyty.
A tak poza tym, to próbowałaś włączać bez pamięci i bez grafiki? Ew. wyjąć procesor? Zresetować BIOS?
namoamo

Post autor: namoamo »

No musi mieć podstawkę/socket lga775 i obslugiwac pamięć DDR 2
Ligo

Post autor: Ligo »

Może zabrzmi to mało sympatycznie, ale LGA775 przechodzi już do historii. Twoja płyta obsługiwała z tego co widzę, do 4 GB RAM-u, więc nawet jeśli kupisz taką samą, to będzie dalej dużo za mało na dzisiejsze warunki. Potraktowałbym awarię płyty, jako okazję do jej zmiany, łącznie z prockiem i pamięcią.
puch24

Post autor: puch24 »

Lena, zobacz: https://allegro.pl/listing?string=GA%20 ... i-1-3-0614

To może być najprostsze i najszybsze rozwiązanie, które może Ci oszczędzić wydatków, czasu i roboty z reinstalacją Windows.

Poza tym, niektóre "pyty gówna" nie chcą się odpalić, gdy wyładuje się ta duża guzikowa bateria litowa (zwykle CR2016, 2025 albo 2032), podtrzymująca pamięć BIOS. Sprawdź baterię przede wszystkim.
Metanoia

Ligo pisze:Może zabrzmi to mało sympatycznie, ale LGA775 przechodzi już do historii. Twoja płyta obsługiwała z tego co widzę, do 4 GB RAM-u, więc nawet jeśli kupisz taką samą, to będzie dalej dużo za mało na dzisiejsze warunki. Potraktowałbym awarię płyty, jako okazję do jej zmiany, łącznie z prockiem i pamięcią.
Podam Ci adres albo prościej...numer konta to będziesz miał tę niebywałą szansę odcisnąć się pozytywnie w mojej historii dzięki czemu zmodernizuję sobie komputer :-P.
Ligo, ja jestem z innego świata, nadal używam laptopa Maxdata 3200x, sprawdź sobie co to jest.
I mam jakieś 5000mil do świata, w którym ludzie po prostu kupują sobie nowsze rzeczy jak popsują się stare :D

puch24 - dziękuję :-) jutro pomerdam komponentami na płycie i jak nie ruszy to ta za 65zł wygląda kusząco...
Ligo

Post autor: Ligo »

Methanoia pisze:Podam Ci adres albo prościej...numer konta
Ale mnie to nie! Podaj Woytkowi, znaczy nie, niech Woytek Ci poda. On Ci wyrychtuje odpowiedni sprzęt, a Ty tylko przelejesz łzy i kasiorę na jego konto.
Łzy szczęścia oczywiście. ;-)

Dodano po 4 minutach 56 sekundach:
Sprawdziłem te 5000 mil. To wychodzi mniej więcej Astrachań. :shock:
ODPOWIEDZ