Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
Czy nagonka ruszyła?
- vid3
- Kontakt:
- sorevell
Niezla rozpierducha w stolicy teraz
Smutne jest to, że po nich to jak po nomen omen kaczce.
Szczerze pisząc to akurat to zgromadzenie ze zdjęcia jakoś imponująco nie wygląda. Wczoraj na otwarciu Tikej Maxa widziałem większe 

No właśnie.
- Owain
- Nasz Czelnik
Fakt, nie dopisały te protesty dziś
Znudziło się? 
A z ciekawości, jak wspominacie 13 grudnia roku pamiętnego? Ja gówniarz byłem, niecałe 7 lat. Pamiętam przemówienie generała, powtarzane chyba, bo było koło 9 rano, wlazłem starym do łóżka i pytałem czy tata idzie na wojnę
Potem przebieg stanu wojennego też jakoś, choć najbardziej utrwaliło mi się, że moim wówczas bardzo imprezowym rodzicom przeszkadzała w imprezowaniu godzina milicyjna. Pamiętam czołgi na lawetach na przejeździe na Langiewicza (obecnej), pamiętam jak babcia matce z pośpiechu przed godziną policyjną polała octu zamiast wódki do kieliszka, pamiętam, jak w czasie imprezy narysowałem Jaruzelskiego na kiblu ze spuszczonymi spodniami a nietrzeźwy tata powiedział, że mnie za to zamknął, a ja uwierzyłem i się rozpłakałem. Wychodzi na to, że byłem wychowany w patolce
Pamiętam też zniesienie w 1983 r., kolega z klasy mi powiedział, ale w sumie bardziej jarały nas wówczas Gwiezdne Wojny i zbieranie wycinków prasowych z kadrami z filmu (w 1982 chyba byłem w kinie na Imperium Kontratakuje). Bo Wy to chyba walczylyście otake Polskie! 

A z ciekawości, jak wspominacie 13 grudnia roku pamiętnego? Ja gówniarz byłem, niecałe 7 lat. Pamiętam przemówienie generała, powtarzane chyba, bo było koło 9 rano, wlazłem starym do łóżka i pytałem czy tata idzie na wojnę

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ja noc przed wychodziłem w pośpiechu wraz z resztą z zakończonego strajku studenckiego na Polibudzie.
To ostatnie zdjęcie ze strajku - Paweł i Karol:

To ostatnie zdjęcie ze strajku - Paweł i Karol: