Zmień płeć.
Przegwizdane.
Dobra jest Corona, ta z Mexico. Na przemian z Tatrą spod Tater. Potwierdzam, działa.
Wesołych Świąt!

Zmień płeć.
Przegwizdane.
Zacienianie & przysłanianie.nordenvind pisze:Parę lat temu zmienił się przepis i jak działka ma mniej niż 16 metrów szerokości to można postawić budynek w ostrej granicy bez zgody sąsiada.sorevell pisze: ↑24 gru 2020, 13:21Parę lat temu zmienił się przepis i jak działka ma mniej niż 16 metrów szerokości to można postawić budynek w ostrej granicy bez zgody sąsiada.nordenvind pisze:Sonsiad napierdala 5 metrów od moich okien siekierką i rozbija palety euro na opał do pieca, wczoraj robił to samo przez parę godzin.
Ten rytuał z zawziętością i poczuciem obowiązku powtarza również w każdą sobotę od rana.... trzeba mieć wyczucie chwili.
Nasze działki są dosyć długie, ale punkt tej "obróbki palet" jest tak doskonale usytuowany, że nie może być już nawet bliżej naszego salonu i kuchni.
W ubiegłym roku wystraszył się strażników w busie z sondami do monitoringu jakości dymu i pewnie nawet czuje się poszkodowany odkąd nie może palić plastikowymi szmatami. W popłochu wywiózł chyba z 2 tony tych szmat ze strychu. Przykładny katolik, dumny kibic miejscowych kopaczy szmacianego gałgana.
I pomyśleć, że jeszcze wspaniałomyślnie pozwoliliśmy mu wybudować ten dom z śmierdzącymi kominami bliżej niż stanowią przepisy, bo ma wąską działkę...
Dom jest przynajmniej dziesięcioletni i działka szersza, nie obowiązywały więc go jeszcze te nowelizację.
Sprzedawałem ostatnio działkę poniżej 16m i musiałem się jeszcze wykłócać z klientami co i jak można na niej wybudować.
Jedni nie znali zupełnie przepisów inni udawali, że nie znają aby zbić cenę.Oprócz tych odległości od granicy są jeszcze granicy są strefy zacienienia,
chyba tak to się nazywa i one mogą przyczynić się do wielu ograniczeń w lokalizacji budynku.
Zacienianie, przysłanianiesorevell pisze: ↑25 gru 2020, 01:49Zacienianie & przysłanianie.nordenvind pisze:Parę lat temu zmienił się przepis i jak działka ma mniej niż 16 metrów szerokości to można postawić budynek w ostrej granicy bez zgody sąsiada.
Dom jest przynajmniej dziesięcioletni i działka szersza, nie obowiązywały więc go jeszcze te nowelizację.
Sprzedawałem ostatnio działkę poniżej 16m i musiałem się jeszcze wykłócać z klientami co i jak można na niej wybudować.
Jedni nie znali zupełnie przepisów inni udawali, że nie znają aby zbić cenę.Oprócz tych odległości od granicy są jeszcze granicy są strefy zacienienia,
chyba tak to się nazywa i one mogą przyczynić się do wielu ograniczeń w lokalizacji budynku.
Maćku, to wbijaj do mnie, żoneczka mi zszykowała drzewko literata;) to się pod nim położymy i poczytamy:)puch24 pisze:Nie miałem czym się ubzdryngolić, a wielką miałem ochotę.