Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: vid3 »

Mają zaszczepić miliony. W jakiej kolejności oczywiście ważne ale czy aż tak bardzo?
Jest temat zatępczy.
Wkrótce okaże się, że przez tych kilkanaście (ewidentnie wrobionych) osób załamie się system.
Będzie na kogo zrzucić winę.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Może to faktycznie akcja marketingowa. Chcą wywołać wrażenie, że towar trudnodostępny, reglamentowany, spod lady (czyli dodatkowo granie na sentymentach) to się ludzie rzucą jak na kroksy z Lidla.
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Dokładnie Vid. Też mam takie wrażenie, ze specjalna akcja jest, zeby jak zwykle odwrócić uwagę.
cz4rnuch

Ja tam sobie trochę jajcuję, ale w sumie nie wierzę w to, że to jakaś zasłona dymna, bo pojawiają się kolejne osoby "ambasadorzy", tym razem z obozu rządzącego. Prędzej jest tak jak napisał Marcin, że to tylko ludzie. Mieli okazję to skorzystali. Kto by się przejmował jakąś solidarnością z która ogólnie jako narod mamy problemy i co szczególnie uwypukliła pandemia. Samolubni jesteśmy i tyle.
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Trudno się też i z tym nie zgodzić :/
Sama Mamie załatwiłam szczepionkę na grypę spod lady.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Gdzieś czytałem, że po 15 stycznia mają oficjalnie podać o co chodzi z tym szczepieniem znanych poza kolejką. Ponieważ nasze władze znane są z wyczucia i finezji w przypadku akcji propagandowych to wyszło jak zwykle. Mnie to tam wisi czy się te kilka osób zaszczepi poza kolejką czy nie. Winy też nie zrzucą na kilka(naście) osób w perspektywie szczepienia milionów. Większość z tych znanych i tak jest w takim wieku, że zaraz zostałaby zaszczepiona jako seniorzy. Może Sewerynówna trochę dziwi, bo jakby bardziej w moim wieku, ale tylko trochę. Jakbym miał opcję, żeby zaszczepić się razem z moimi rodzicami to bym z niej skorzystał.
Co mają powiedzieć rodziny personelu medycznego, którzy szczepią się w tym samym terminie co personel.
Spodziewam się jednak sporego zamieszania, po 15 stycznia, przynajmniej w początkowym okresie. Plan wygląda OK, ale papier przyjmie wszystko.
cz4rnuch

Na razie gubią się w zeznaniach. CM przy WUM tłumaczy, że to akcja promująca przy czym chyba tajna, bo nie chcieli podać listy zaszczepionych, a wpisy np. pani Jandy to ich własna inicjatywa. A Janda jako ambasador wpisy usunęła. A co w tym towarzystwie robi oberstumbannfuhrer Miller, który twierdzi, że skorzystał, bo tam się leczy i zna ludzi a o samej akcji nic nie wie? Zresztą Ci celebryci to tylko jakiś niewielki wycinek. Reszta trafiła pewnie do rodzin i znajomych lekarzy. Tak to już będzie, że skoro we fiolkach są nadmiarowe dawki i ponoc przepisy zezwalają na ich wykorzystanie bez kolejki, by się nie zmarnowały to będzie to taki wytrych i nie da się nad tym zapanować. W sumie i tak zaszczepili osoby w podeszłym wieku. Lepsze to niż gdyby wylali zawartość do kibla. W sumie z tego wszystkiego to bardziej bym się martwił skalą tych szczepień, bo w takim tempie to daty, które podał Puch są jak najbardziej realne :) Szczepią od tygodnia i udało się dziabnąć 40 tys. osób. Wiem, że to początek i pewnie przyspieszą, ale szału nie ma. Izrael rozpoczął kilka dni przed nami, ale zaszczepili już blisko milion ludzi.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

ZTCP to liczbę osób uprawnionych do szczepienia w pierwszym etapie szacowali na 10 milionów. Chodzi o personel medyczny i pomocniczy w placówkach zdrowia oraz ich rodziny. Zważywszy na to, że trzeba mieć ukończone 16 lat, żeby można było się zaszczepić, to te 10 baniek to szacunkowo ok. 1/3 dorosłego społeczeństwa (uprawnionych do głosowania jest ok. 30 milionów Polaków). Ja się też obawiam, że skala operacji może przerosnąć możliwości naszej służby zdrowia.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Przecież od dawna wiadomo, że wszystkiemu są winni Żydzi.
I cykliści.
puch24

Post autor: puch24 »

Jak zwykle masz rację.
ODPOWIEDZ