Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
nordenvind

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: nordenvind »

Puchu cały ten wywiad robi się przed ustaleniem terminu, więc nie wpływa on na czasochłonność.

Vid docelowo ma być 4 lub 5 różnych szczepionek. Dwie następne po Pfizerze lada chwila będą dopuszczone i są zamówione przez EU.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

E, psioniczni, więc może byśmy sobie własną szczepionkę obstalowali?
- Patrzcie - powiemy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest szczepionka psioniczna, w oparciu o psioniczne instytucje!
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Z tych 4 czy 5 różnych szczepionek wolałbym tę przetestowaną na kilku milionach osób przede mną.
nordenvind

Przecież dostałeś jednocześnie najlepszą i najgorszą szczepionkę... czystego virusa
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Co nie zwalnia mnie ze szczepienia. Jestem w ostatniej grupie więc na razie mnie to ani grzeje ani ziębi. Jedynie ten medialny jazgot nieco irytuje.
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

A ja, obkichiwany przez Chińczyków w autobusach i subwayach przez co najmniej dwadzieścia lat chyba jestem zaszczepiony skutecznie. Różne kilkudniowe grypy ze sraczką i bez w końcu na coś się przydały. :lol:
Shoot First, Ask Questions Later.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Wiezie Bentley borem, lasem
Sześciu króli i kiełbasę.

Dzień dobry w święto państwowe.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Happy 6 króli jak mawiają nasze elity. Kacper, Melchior, Belzebub a reszty nie pamiętam.

Dodano po 45 minutach 53 strzałach znikąd:
nordenvind pisze: 05 sty 2021, 23:08 Puchu cały ten wywiad robi się przed ustaleniem terminu, więc nie wpływa on na czasochłonność...
Wywiad to pewnie zwykła ankieta, którą się wypełnia przed badaniem i pewnie są tam pytania także o zdarzenia, które mogą mieć wpływ na obecny stan zdrowia (np czy w ostatnich 7 dniach, był, miał Pan/Pani...) więc raczej trzeba ją wypełnić w dniu szczepienia. Potem jest badanie lekarskie, które także trzeba przeprowadzić przed samym szczepieniem. Z tego co mi mówi Aneczka to przy ustalaniu terminów na jedną godzinę będą zapisywać kilku pacjentów, na pewno mniej niż 10 (w sumie to zależy od ilości stanowisk i lekarzy), bo badanie lekarskie jest krótkie, ale i tak musi potrwać te kilka minut. Zresztą nie odbiega to od procedur w przypadku innych szczepionek. Co roku się na coś szczepię i zawsze wygląda to podobnie. Dostaję ankietę, wypełniam, podpisuję oświadczenie, wchodzę na badanie, doktore ogląda gardło i kiwa głową, pyta czy mam jakieś alergie, mówię, że mam, na co on/a pyta czy poważne, ja na to, że takie średnie, ale kiedyś prawie się udusiłem w kanale po zjedzeniu krewetki, potem jeszcze kilka pytań i na szczepienie. Na koniec każą jeszcze posiedzieć kilka minut w poczekalni i do domu.
nordenvind

cz4rnuch pisze: 06 sty 2021, 10:05 Wywiad to pewnie zwykła ankieta, którą się wypełnia przed badaniem...
No tak masz rację z tą ankietą, wzór jest ogólnodostępny na stronie PZH.

https://szczepienia.pzh.gov.pl/wp-content/uploads/2020/12/kwestionariusz_szczepienia_z_oswiadczeniem.pdf
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Do pełni szczęścia brakuje nam tylko kalkulatora kolejkowego:

https://www.omnicalculator.com/health/k ... zepionkowa

Pochwalcie się wynikami.
ODPOWIEDZ