Moja Mama tak samo mówi
Właśnie obejrzał-żem/polecam
-
aisoglaM
-
puch24
Re: Właśnie obejrzał-żem/polecam
Wiesz, Małgosiu, przykładowo, taksówkarz, mówiący Ci, że on na Ochotę nie pojedzie, bo mu nie po drodze, a Ty od godziny próbujesz złapać jakąkolwiek taksówkę, jest zabawny, jeśli Ty miałaś wtedy 5 lat, a teraz sobie to oglądasz na ekranie, i jest to dla Ciebie taką samą odległą abstrakcją jak dinozaury. Bo jedno i drugie działo się nie za Twojej pamięci.
A starsi to pamiętają, bo sami to nie raz przeżywali. I powrót do wspomnień różnych absurdów owych czasów nie jest przyjemny.
Moja mama też nie może znieść komedii Barei, bo to za bardzo boli.
Dodano po 2 minutach 11 strzałach znikąd:
To może być śmieszne dla kogoś zdystansowanego.
Dla nas jest to bardziej jak film dokumentalny, jak niezafałszowana kronika filmowa. (Bo ówczesne kroniki były oczywiście podpicowane, dopiero w latach 70 troszeczkę i nieśmiało pozwalano sobie na cieniuteńką niteczkę krytyki.)
A starsi to pamiętają, bo sami to nie raz przeżywali. I powrót do wspomnień różnych absurdów owych czasów nie jest przyjemny.
Dodano po 2 minutach 11 strzałach znikąd:
To może być śmieszne dla kogoś zdystansowanego.
Dla nas jest to bardziej jak film dokumentalny, jak niezafałszowana kronika filmowa. (Bo ówczesne kroniki były oczywiście podpicowane, dopiero w latach 70 troszeczkę i nieśmiało pozwalano sobie na cieniuteńką niteczkę krytyki.)
-
cz4rnuch
Fargo chyba nie oglądałem 3 sezonu. Szukam tasiemców, bo można przysnąć, obudzić się kilka odcinków później i dalej oglądać. Tak przeleciałem Faudę, nawet ciekawy, a dziś znalazłem Homeland (8 sezonów
), ale już się boję końca.
-
aisoglaM
Tak, dokładnie. Rozumiem. Podejrzewam, że jeśli by nakręcili serial o dzisiejszych poczynaniach pisiorów to też za parę lat będzie mi nie za bardzo do śmiechu.
Niemniej ja kocham
Niemniej ja kocham
-
cz4rnuch
Dla mnie z polskich klasyków Kariera Nikodema Dyzmy.
- Owain
- Nasz Czelnik
Puszku. Małgonia miała z 10, a ja z 12 jeśli chodzi o rzeczywistość Zmienników. A dodatkowo ja mam dobrą pamięć i pamiętam nawet Czarną Wołgę. Aha, a mój tatko jeździł na taryfie, po kolei trzema fiatami 125p, pod którymi leżałem świecąc mu latarką przy naprawie. Tak że tego.puch24 pisze: ↑28 lis 2020, 20:12 Wiesz, Małgosiu, przykładowo, taksówkarz, mówiący Ci, że on na Ochotę nie pojedzie, bo mu nie po drodze, a Ty od godziny próbujesz złapać jakąkolwiek taksówkę, jest zabawny, jeśli Ty miałaś wtedy 5 lat, a teraz sobie to oglądasz na ekranie, i jest to dla Ciebie taką samą odległą abstrakcją jak dinozaury. Bo jedno i drugie działo się nie za Twojej pamięci.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
-
aisoglaM
Ja w ogóle uwielbiam te klimaty, z tamtej epoki. No takie zboczenie. Doskonale pamiętam z kolei stanie w kolejkach po cukier. W sensie mama przede mną, ja w środku za mną dziadek. Wielka konspiracja :0 Cukier natomiast wymieniało się na papier toaletowy a ten na np na półkotapczan z Sosnowca. TO nic, że miałam wielki pokój dla siebie, ale jako jedynaczka chciałam mieć wszystko to co inne dzieci.
- vid3
- Kontakt:
Wracając do Beath.
Myślę, że woźny dostał swoją dolę.
Wynika to z matematyki.
Matka chciała 10% prowizji.
Beath dała jej 15% i szybko wyliczyła, że będzie to 13,5$.
Czyli jako dochód przyjęła 90$.
Myślę, że woźny dostał swoją dolę.
Wynika to z matematyki.
Matka chciała 10% prowizji.
Beath dała jej 15% i szybko wyliczyła, że będzie to 13,5$.
Czyli jako dochód przyjęła 90$.
-
zdyboo
► Pokaż Spoiler
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Przecież chyba sama się przyznała, że nie.
Dodano po 1 minucie 29 strzałach znikąd:
Dodano po 1 minucie 29 strzałach znikąd:
W odpowiedzi na to i późniejsze posty - miałem tak samo. Alternatywy i Zmienników oglądałem dopiero po latach.