Stream of consciousness
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Stream of consciousness
Brawężysz Waść...

- rbit9n
- Ribitibi
pierwsza kolejka na lewo, krzyż dla każdego.
gdzieś mi zginęło zdjęcie odpowiedź, które robiłem spod pomnika Leopolda, tyle tylko że jakieś osiem lat wcześniej niż obywatel malkontent.
gdzieś mi zginęło zdjęcie odpowiedź, które robiłem spod pomnika Leopolda, tyle tylko że jakieś osiem lat wcześniej niż obywatel malkontent.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
niby kolory w fidżi nienaturalne ?

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Nie wiem. Nigdy nie byłem na Fidżi.
Jesteśmy kwantowymi transformatorami energii. Nasz świat zewnętrzny generuje w nas pożądliwość (ciała, materii, chwały). Nasz świat wewnętrzny generuje a nas miłość (ofiarowanie). Pomiędzy tymi światami jesteśmy w niemocy. Kiedy kolejny aparat, kolejna kobieta, kolejny samolot już nie smakuje a brakuje mocy świata wewnętrznego popadamy w depresję.puch24 pisze:
Owiś,
Nie desperuj, tylko rób zdjęcia. Ja też dziś mam taki humor, że mam ochotę albo się powiesić, albo komuś przypier...
I oczywiście nie widzę żadnego sensu w jakichkolwiek moich działaniach. Żeby poprawić sobie humor wydałem na Allegro zupełnie bez sensu trochę pieniędzy, których nie mam...(ciach)
Sami z siebie nic nie możemy uczynić. Gdyby jakaś moc nie kazała nam jeść umarlibyśmy. Wszystko co robimy w świecie zewnętrznym robimy z pożądliwości.
To jest ta pierwotna siła, która wpisała w każdą komórkę prosty program: najeść się, rozmnożyć, obumrzeć.
Ten sam schemat odrobinę bardziej fantazyjnie powiela przecież człowiek.
Aby wyjść z depresji należy albo znaleźć sobie nowy materialny cel, albo nauczyć się ofiarowywać, sięgać do świata wewnętrznego.
Pogrążamy się w cywilizacyjnej depresji gdyż odebrano nam możliwość dzielenia się sobą.
Sobą czyli tym co leży w naszym świecie wewnętrznym. A kto teraz zwraca uwagę na jakiś świat wewnętrzny, każe nam się tylko konsumować, pożądliwość nazywając potrzebą wewnętrzną.
i tyle

napisałem fidżi ? to popełniłem literówkę....wpk pisze:Nie wiem. Nigdy nie byłem na Fidżi.
dobra chodziło o fuji, tylko nie pisz,że nie byłeś

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ale też nie byłem, naprawdę!
Meta, wbrew pozorom poprawiłaś mi moje podłe samopoczucie.
Meta, wbrew pozorom poprawiłaś mi moje podłe samopoczucie.
To może o lustrach pogadamy?

- Owain
- Nasz Czelnik
Poniekąd słusznie.
Albo nie. Canona kup, a Sony sobie zostaw.

Albo nie. Canona kup, a Sony sobie zostaw.