Rowerowe dyr-dymały
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Rowerowe dyr-dymały
Ale o co chodzi? O ten seledyn? Nie bój, zabłoci się.
Kupiłeś byłeś?
Zawsze mnie zastanawiało czy tak zamontowany hebel nie kończy się zbyt szybko. Z przodu też jest zacisk direct mount?
Zawsze mnie zastanawiało czy tak zamontowany hebel nie kończy się zbyt szybko. Z przodu też jest zacisk direct mount?
Z przodu zwykłak. Nie kupiłem, mam duży dylemat rozmiarowy. 179cm i dl wew. 87cm. No i nie wiem jaki rozmiar. Co producent to inaczej. Mam do kupienia Lke, ale dzwoniłem do chopa i mówi, że ma 185cm i, że mu wygodnie. No i teraz nie wiem czy nie szukać Mki. Jak przymierze to i tak chyba nic mi to nie powie, bo ze 50kmów trzeba by pyknąć żeby coś pokumac. W niedzielę jade oblukać dokładnie.
W szosie można wziąć nieco mniejszą ramę i skompensować to długością mostka czy offsetem sztycy.
Z drugiej strony białaSSa masz w rozmiarze 58 cm. Sam byłem zdziwiony, że Tobie podpasował.
Z drugiej strony białaSSa masz w rozmiarze 58 cm. Sam byłem zdziwiony, że Tobie podpasował.
Jest w miarę spoko, ale do takiego mega komfortu myślę że 2cm powinno być mniej.
Dodano po 5 minutach 31 strzałach znikąd:
Zdybuś, a jakie Ty masz wymiary ram?
Dodano po 5 minutach 31 strzałach znikąd:
Dodano po 47 strzałach znikąd:
Bo na bialasku z flatbarem to miałem perfekt.
Dodano po 47 strzałach znikąd:
Ja to mam cały zestaw. Gruz to 56 cm, przy czym długość górnej rury to 58 cm c-c.
Cross obecnie 50 cm, poprzednia rama miała 49 cm. Tylko tam mam mostek 11 cm i sztycę z offsetem 2 cm. I ten rower przez wiele lat uważałem, że jest ideolo, ale po tym jak pojeździłem na gruzie, to okazuje się rama za mała. Nie ma jak się zaprzeć, żeby rozbujać konkretnie. Na gruzie, bez wmordewindu zakręcę dwa razy korbami i 30 na budziku. Na crossie potrzebuję wiatru w plecy do tego.
MTB to 21,5" i rower jest rozmiaru mastodonta i ma mniej więcej podobną dzielność terenową. W każdym razie przy siodle w górze mam duże szanse na glebę przy zatrzymaniu. Mam już odruch opuszczania siodła przed zatrzymaniem się, ale wiadomka, awaryjnie nie zawsze da się.
Cross obecnie 50 cm, poprzednia rama miała 49 cm. Tylko tam mam mostek 11 cm i sztycę z offsetem 2 cm. I ten rower przez wiele lat uważałem, że jest ideolo, ale po tym jak pojeździłem na gruzie, to okazuje się rama za mała. Nie ma jak się zaprzeć, żeby rozbujać konkretnie. Na gruzie, bez wmordewindu zakręcę dwa razy korbami i 30 na budziku. Na crossie potrzebuję wiatru w plecy do tego.
MTB to 21,5" i rower jest rozmiaru mastodonta i ma mniej więcej podobną dzielność terenową. W każdym razie przy siodle w górze mam duże szanse na glebę przy zatrzymaniu. Mam już odruch opuszczania siodła przed zatrzymaniem się, ale wiadomka, awaryjnie nie zawsze da się.
Dobra mam dość, zamówiłem rower nowy
Mam plan!

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Zamówiłem rower nowy bo miałem już dość
Rowerowe dyr-dymały strasznie dały w kość
Teraz czekam aż przyjedzie gdyż powziąłem plan
Ślicznym nowym kolorowym zapuścić się w tan