Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: wpk »

Tak, widziałem, i wczoraj podałem dalej naszej znajomej, która ma córkę...

Tymczasem:
"Ktos w NIEBIE placze nad Toba i daje Ci znaki!! A Ty nie widzisz! Nim Cie opusci za 1,23zl wysluchaj co mowi - ja sie poplakalem...Odp SLOWA i zobacz"
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Podobno w ustawie stoi, że pińset się należy dopiero jak dziecko się urodzi.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Z wyrównaniem od poczęcia?
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Jedyne widełki jakie tam widzę to, że świadczenie otrzymuje się do momentu ukończenia przez dziecko 18 lat (choć do końca nie przeczytałem). Oraz, że po urodzeniu ustala się niepełną kwotę za ten miesiąc proporcjonalnie. Z tego by jednak nie wynikało, że wcześniej się nie należy, bo w ustawie stoi, że celem świadczenia jest częściowe pokrycie wydatków związanych z wychowaniem, opieką i zaspokojeniem potrzeb życiowych dziecka. Nie czytałem wyroku TK, ale jeśli tam z chwilą poczęcia fasolka staje się człowiekiem i dzieckiem to niewykluczone, że jednak taka rekompensata się należy. Jasne, że to tylko happening i utrącą to w 5 minut, ale przyznam, że w całym swym tragizmie jest to dość zabawne.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

cz4rnuch pisze: 05 lut 2021, 14:32 Niedouczonyś. JPII na zawsze rozprawił się z limbus puerorum więc wszystkie dzieci idą do nieba.
http://www.vatican.va/roman_curia/congr ... nk_artykul
Niedouczonym, przyznaję.
Jednak czytać tych bredni mi się nie chce, ale może ktoś się umartwił i przeczytał, więc pytanie - ta amnestia obejmuje tylko dzieci, które śmiały umrzeć bez chrztu od daty jej ogłoszenia, czy również działa wstecz, czyli od momentu wynalezienia chrześcijaństwa?
Bo co do tych, które popełniły wobec niewynalezionego jeszcze boga-ojca wszechmogącego zbrodnię i umarły przed w/w, nadziei, jak mniemam, nie ma, i diabełkom wciąż wolno je smażyć?
puch24

Post autor: puch24 »

Idąc dalej tym tropem, każda w miarę młoda kobieta raz w miesiącu staje się seryjnym zabójcą, i to na skalę masową.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

A facet nie? Przecież plemników na raz ma więcej niż jeden.
puch24

Post autor: puch24 »

Tylko raz w miesiącu? Ten facet, w sensie...

Byłem na pogrzebie.
Była, nie ma. I tyle. :-(
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

wpk pisze: 05 lut 2021, 15:33...Jednak czytać tych bredni mi się nie chce, ale może ktoś się umartwił i przeczytał, więc pytanie - ta amnestia obejmuje tylko dzieci, które śmiały umrzeć bez chrztu od daty jej ogłoszenia, czy również działa wstecz, czyli od momentu wynalezienia chrześcijaństwa?...
Też się kiedyś nad tym zastanawiałem. Z tym, że nie chodzi tu o wynalezienie chrześcijaństwa a bardziej o śmierć Chrystusa i odkupienie. Wcześniej uklecono w tym celu termin otchłani, coś jak brzeg piekła, gdzie umieszczono przedchrystusowych. Jednak z prac tej komisji, którą podlinkowałem może wynikać, że i po tych zszedł Chrystus więc jakby są zbawieni. O ile byli grzeczni. To tak z pobieżnej lektury, bo teraz już jakby mniej mnie to interesuje.

PS Eee panowie, nie wiecie jak powstają dzieci? Z samych plemników i jajeczek nic nie będzie. Nie musicie się obawiać.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

A jak to jest wobec najnowszych wytycznych z dziećmi poczętymi?
Czy jeśli takie umrze w brzuchu to chlup do kociołka ze smołą?
ODPOWIEDZ