Komputrowe dylematy ;)
Re: Komputrowe dylematy ;)
No szkoda, że ala, bo bym się pozbył tej winzgrozy.
- rbit9n
- Ribitibi
musiałbyś sam zobaczyć, ja zasadniczo używam GIMP'a. można DT zamontować na windzie. https://www.darktable.org/install/
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Już za bardzo się przyzwyczaiłem do Lr.
Ja wrzuciłem na próbę kilka dni temu. Na plus polski interfejso i szybkie działanie, nawet na moim kompie (na moim kompie jest wolno, ale i tak kilka razy szybciej niż w LRze), sporo narzędzi i wydaje mi się, że po przyzwyczajeniu się pracowałoby się na tym podobnie jak w LR. Ale jednak kilku rzeczy brakuje, poza tym chyba nie ma wtyczek od NIKa i nie znalazłem eksportu np do PSa a bez tego moja fotografia niestety nie istnieje. Cena jednak kusi
Na rozpoczęcie nauki program jak znalazł, potem też można używać.
PS DT chyba gorzej wyciąga z cieni i światełek. Opinia po przerobieniu dwóch fotek, ale tak mnie się wydaje.
PS II Piękny, ascetyczny pulpito Rabaj. Jeśli pierwszy jest równie niezaśmiecony co ten to chylę czoła.

PS DT chyba gorzej wyciąga z cieni i światełek. Opinia po przerobieniu dwóch fotek, ale tak mnie się wydaje.
PS II Piękny, ascetyczny pulpito Rabaj. Jeśli pierwszy jest równie niezaśmiecony co ten to chylę czoła.
- Owain
- Nasz Czelnik
A co Ty tam robisz w tym PS ze swemi zdjęciemi? UFO dodajesz?
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Kleję głupa.
Czy ten linux mi niczego nie spierdzieli na kompie?
W ogole to ma jakies ograniczenia/zastzrezenia sprzetowe?
Mam starego della na xeonie..
W ogole to ma jakies ograniczenia/zastzrezenia sprzetowe?
Mam starego della na xeonie..
Mam zapytasa i proźbę o pomoc.
Musiałem na desktopie zainstalować zupełnie od nowa Win 7.
Ni chuja nie mogę go zmusić do bootowania z twardkiego. W napędzie musi być płyta DVD z Win 7. Wtedy system rusza normalnie.
Zainstalowałem na tym apdejt do Win 10. Ta sama sytuancja, w napędzie musi być bootowalny dysk cd/dvd.
Może to być też tzw dysk naprawczy, ale przy starcie nie pojawiają się żadne opcje do wyboru przy naprawie, tylko od razu bootuje się do Win 10.
Co robić?
Ni chuja nie mogę go zmusić do bootowania z twardkiego. W napędzie musi być płyta DVD z Win 7. Wtedy system rusza normalnie.
Zainstalowałem na tym apdejt do Win 10. Ta sama sytuancja, w napędzie musi być bootowalny dysk cd/dvd.

Co robić?
Nie rozumiem, w biosie nie możesz ustawić odpowiedniego dysku?puch24 pisze: ↑16 sty 2018, 14:12 Mam zapytasa i proźbę o pomoc.
Zainstalowałem na tym apdejt do Win 10. Ta sama sytuancja, w napędzie musi być bootowalny dysk cd/dvd.Może to być też tzw dysk naprawczy, ale przy starcie nie pojawiają się żadne opcje do wyboru przy naprawie, tylko od razu bootuje się do Win 10.
Co robić?