z.Jazdy

crème de la crème
ODPOWIEDZ
gavin

Re: z.Jazdy

Post autor: gavin »

Kurka dopasowanie starego bajka z nowymi standardami jest trudne, ale działam dalej. Zmieniam teraz te hamulce na Deore 6k, do tego przerzutka tył Deore 9 rzędowa. Klamkomanetki muszę pozbawić klamek i to będzie chyba koniec stejdża pierwszego.

No i teraz się zastanawiam, zdybooo poradź no mnie.

Na tył dam nową piastę i kasetę 9 rzędową i wtedy dam nowe manetki. Zmieni się przełożenie, z wolnobiegu 14 na kaseta 11 co akurat dla mnie na plus by było. No ale nie wiem czasem czy nie dać na front korby 2 rzędowej, czy zostawić 3 rzędową.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

A ramę kiedy zmienisz?
gavin

ramę to bym akurat zostawił
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

A geje?
gavin

platformowe
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Klamkomanetek nie pozbawisz klamek inaczej niż kupując klamki i manetki.
Manetek nie kupisz już na 7, a na pewno nic sensownego.
W dwurzędowej korbie będzie Ci ciężko znaleźć większy blat niż 40, ale z drugiej strony w kasecie będziesz miał 11 zamiast 14 w wolnobiegu. Korby 2x zaczęły się pojawiać dopiero w przypadku kaset 10x, ale wszystko zależy gdzie jeździsz (góry czy po płaskim). Ja w rowerze na miasto mam napęd 1x9 (39x11-27), ale mam też single speeda 46x18, też tylko do miasta. Cross to 34x11-46, MTB 30x10-50. W obu ostatnich rowerach było z przodu 32T, ale życie zweryfikowało możliwości.
Ja bym na Twoim miejscu Sebastianie szedł w korbę z dwoma blatami o ile znajdziesz interesujący Cię zakres.
gavin

Jest taka Shimano Claris 50/34 ale po pierwsze nie wiem czy podejdzie, a po drugie nie wiem czy 50-11 to już nie przesada.

Klamkomanetki mogę szlifierką zmodyfikować jakby co
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

- A jaką masz szlifierkę? - spytał Wojtek, bo wreszcie zobaczył znajome słowo.
gavin

gsx-r1000

Dodano po 1 minucie 58 strzałach znikąd:
kurka zdyboo to Ty mega kadencję jakąś masz, ja na przełożeniu 48-14 miałem wrażenie, że chciałbym jeszcze mieć co mocniej depnąć
gavin

kurka zdyboo to Ty mega kadencję jakąś masz, ja na przełożeniu 48-14 miałem wrażenie, że chciałbym jeszcze mieć co mocniej depnąć
ODPOWIEDZ