Rowerowe dyr-dymały

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Rowerowe dyr-dymały

Post autor: wpk »

Te owijki to na komunię pierwszą czy drugą?
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Leci w prawo.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Oszusty. Miesiąc temu zwróciłem siodełko, powód - dupa za duża, a piniendzy jak nie było tak ni ma. Nikomu już nie można ufać :(
gavin

Post autor: gavin »

Może czymajom kciuki, że dupa schudnie!
zdyboo

Post autor: zdyboo »

A kto taki nie chce oddać kasy?
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

No przecież napisał, że oszusty.
cz4rnuch

iVelo. Dziękuję im bardzo za trzymanie kciuków, ale siodełko i tak już do nich wróciło 6 sierpnia więc nawet ze zgrabną dupcią z niego nie skorzystam. Może myślą, że to prezent był?

Dodano po 26 minutach 17 strzałach znikąd:
Zapomniałem jeszcze napisać, że niezłego skoczka dziś też spotkałem wracając z porannych zakupów. Tylko mnie śmignął, ale ze 20 metrów dalej gdzie jest fragment z kocimi łbami się pośliznął, wyjechał z rowerowej, koło mu postawiło w poprzek i wyleciał w powietrze lądując prawie centralnie na karku. Do karetki nie czekałem, kark chyba cały, ale ręka mu zaczęła puchnąć szybko więc pewnie złamanie. Nawet na prostej drodze takie niespodzianki.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Dzięki, nigdy z nimi styczności nie miałem, a teraz tym bardziej nie chcę mieć.
cz4rnuch

Co prawda mi nie odpisali, ale 2 dni temu zgłosiłem sprawę do parasola allegro i im właśnie odpisali, że nawet chcieli mi zapłacić przez serwis, ale na koncie allegro finanse nie było wystarczających środków więc transakcja została odrzucona. No a przecież z pustego i Salomon nie naleje więc chyba postanowili, że najlepiej będzie w ogóle nie płacić. Szanuję. Tak czy inaczej wyślę im jeszcze nr konta, jeśli nie zapłacą w ciągu 48h to allegro zwróci mi piniondz.
gavin

Post autor: gavin »

Panie, Panowie i Wupsiki:

Przedstawiam nową maszynę do pykania KOMów!

Jest to Kross Vento 2.0.

Czemu akurat ten? Po pierwsze był dostępny od ręki w moim rozmiarze ramy, którego do końca nie byłem pewien. Po przejażdżce już wiem, że jest perfekt. Taki Canyon byłby na zapisy i do odbioru w listopadzie. Nie jestem zbyt dobry w czekaniu ;) Po drugie: bardzo podobają mi się takie klasyczne szosy z takim kształtem górnej rurki. Lakier błyszczący też mi się podoba. Jestem już stary, ale bardziej do mnie przemawia taki styl klasycznej, prostej szosy. Rozmyślałem nad Tribanem, ale one są takie kańciate. Po trzecie: hamulce szczękowe. Jakoś szosówki z tarczówkami mi nie podchodzą z wyglądu, a są też cięższe.

Rama alu, endurance. Korba 50/34, kaseta 12-28. Zintegrowana oś.

Kolejna rzecz to mój tajny plan. Kupiłem podstawową szosę na Clarisie i gównianych oponach itd bo chcę je wymienić według własnego uznania. Np siodło. Nawet jak kupujesz rower za 6 tysi to często dostaniesz do niego jakieś podstawowe siodło Selle Italia. Ja wolę od razu wymienić na Brooks c17. To samo koła.

Plan:

1. Zmiana hamulców na Tiagrę (zrobione). Linki dali Jagwire.
2. Wymiana trzymaków do klocuszków hamulcowych z białych na czarne (Clarks).
3. Dokupno czarnego koszyka na bidon SKS.
4. Wymiana opon i dętek (w trakcie).
5. Wymiana owijki na Bontrager.
6. Wymiana siodła na Brooks c17.
7. Wymiana kół na DT Swiss z niebieskimi nyplami i zakrętkami od wentyli :P.
8. Mostek z ujemnym % ???

Co do napędu to zobaczymy jak ten Claris chodzi. Jeśli znośnie to na razie zostanie. Jeśli rzeczywiście główna różnica pomiędzy Claris/Sora/Tiagra to ilość przełożeń i kilka gramów to nie ma sobie czym głowy zawracać. 16 przełożeń to i tak dla mnie zbytek łaski bo 1 też było spoko. Jeśli będzie mnie ten Claris wkurwiał to zmienię klamki, korbę, kasetę i przerzutki na Tiagrę.

Ooo już się wyprzedał.
IMG_20210908_203906-01.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ