Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
- sorevell
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
I co, ładnie wisi?
Powiedz Pan lepiej bo jeszcze mam rolete balkonowo do powieszenia, jakie cóś użyć żeby uwzględnić 10cm steropianu i dopiero beton?
MZ to się Sebastian nie uda. Bo nawet jak dasz odopwiednio długie kotwy i odpowiednio sztywne, to nie dociśniesz obudowy rolety do tynku na styropianie w taki sposób, aby to dobrze wisiało. Zwłaszcza, że roleta podczas zwijania i rozwijania pracuje. Pracuje nawet rozwinięta na przykład pod wpływem wiatru.
Chyba, że Marcin zna jakiś patent.
Chyba, że Marcin zna jakiś patent.
Od razu mówie, że roleta bardzo lekka. Coś podobnego jak roleta okienna. I będzie mocowana do sufitu.
Jak do sufitu to łatwiej. Odpowiednio długie kotwy i plasticzane tuleje w styropian. U mnie tak wisi rower w pokoju. Co prawda nie styropian, ale sufit podwieszany z GK. Wisi tak już kilka lat i spoko. Sufit z GK się nie kruszy.
Zdaje się, że widziałem w Castoramie jakieś długie kołki i śruby do takich zastosowań.
W Castoramach teraz z powodu pandemii sklepowe i sklepowi dają od tyłu. Idź do okienka, gdzie siedzi gość przy komputerze i powiedz, o co chodzi. On Ci to wyświetli na ekranie. Jak wybierzesz, facet daje zlecenie, idziesz do drzwi części budowlanej, i tam wydają.
W Castoramach teraz z powodu pandemii sklepowe i sklepowi dają od tyłu. Idź do okienka, gdzie siedzi gość przy komputerze i powiedz, o co chodzi. On Ci to wyświetli na ekranie. Jak wybierzesz, facet daje zlecenie, idziesz do drzwi części budowlanej, i tam wydają.
O to nawet lepiej niż wcześniej, bo płacić nie trzeba.
takie mam, ale coś nie mam przekonania

U mnie haki na których wisi rower mają nieco luzu w tulejach. Tylko rower nie jest dociśnięty do sufitu. Jak roleta jest rzeczywiście lekka i wiertło nie ma bicia, to ja bym powiesił na tych kołkach.