Jeśli będzie chłopiec to nazwiemy Sebastian, na cześć czelnika i gavę, a jak dziewczynka to jest takie jedno imię...Tradycja.
Dodano po 1 godzinie 40 strzałach znikąd:
Owain pisze: 18 kwie 2021, 17:44
A ja mam interes. Pomóżcie bez szydery singlusiowi. Pościel muszę se kupić, bo wszystko co już mam, straszne szmaty. Najlepiej jednokolorową, szarą. Najlepiej satyna bawełniana, ale tu jest totalna jazda, od śliskich sztucznych prezerwatyw, po szorstkie, niemal lniane gówna, które po dwóch praniach się do niczego nie nadają. Ma kto sprawdzoną, firmę, sklep, producenta? Na dodatek potrzebuję nietypowy zestaw bo dwie poszwy 140x200, jedną 70x80 i dwie 40x40...
Inną cza na zimę a inną na lato. Na lato Anka mnie mówi, że najlepsza faktycznie satynowa, ale zimową porą my mamy flanelowe. Mięciutkie jak kaczuszka.
Czy ktoś ma porównanie, swój ranking usług na dostawcę netu: Upc, vectra, multimedia, orange (chyba tylko takie mam dostępne opcje)? W Upc chciałem zrezygnować z pakietu TV i zostawić sobie net, ale jak zrozumiałem na infolinii to zbyt trudne dla nich i nawet nie mogę porozmawiać o opcjach dopóki nie złożę oficjalnej rezygnacji na papierze. I wcześniej nikt nie jest w stanie mi udzielić informacji ile będzie mnie kosztował sam net. To sobie myślę, że może są jakieś inne warte uwagi opcje z wyżej wymienionych. Raczej nie jestem zbyt wymagający. W upc miałem 300-megabitów (to chyba jakaś mityczna maksymalna i nieosiągalna w wielkiej płycie wartość) i zasadniczo mi to wystarcza byle nie było jakichś awarii i ruter.
Mogę tylko ocenić jedno urządzenie. Mobilny router Huawei z kartą sim od Play (mój telefonista). Urządzenie chodzi na 2,4 gh ale jedynym mankamentem bylo 20 GB w pakiecie. Po uruchomieniu doładowania, płatnego wyłącznie w przypadku wyczerpania podstawowego pakietu, następnych 50 GB za 20 złych. W razie wyczerpanie tychże automatyczne doładowanie dodaje następne 50 za następne 20. Dotychczas zbliżyłem się ze dwa razy do drugiego doładowania ale było to na parę dni przed następnym okresem rozliczeniowym, a ponieważ niewykorzystane przepadają, wyłączałem automatyczne automatyczne doładowanie. A poza tym do niczego więcej się nie przyznaję.
Miesięczny abonament też 20 złych. Co do prędkości połączenia nie mam zastrzeżeń.
Na stacjonarnym sobie sprawdziłem i mam zużycie 104GB za ostatnie 30 dni. Nie wiem czy windows pokazuje zużycie ze wszystkich urządzeń podłączonych do tej sieci czy tylko to co zassało na tym kompie na którym jest zainstalowany, ale jeśli to drugie to jeszcze dochodzą 2 komórki i laptok dlatego chyba wolałbym coś bez limitów i pakietów.