Owain pisze: 04 maja 2021, 20:31
A ja dziś dostałem zrzygania totalnego po tym, co się stało w Sejmie. Pierdolę, chyba nie pójdę na wybory. Mam dość głosowania na mniejsze zło. Nie postawię krzyżyka na gnoi, którzy dla własnego koryta i interesów chcieliby odciąć kasę swoim rodakom, niezależnie kto jest/będzie jej dysponentem. Co za gnój.
Owain pisze: 04 maja 2021, 20:31
A ja dziś dostałem zrzygania totalnego po tym, co się stało w Sejmie. Pierdolę, chyba nie pójdę na wybory. Mam dość głosowania na mniejsze zło. Nie postawię krzyżyka na gnoi, którzy dla własnego koryta i interesów chcieliby odciąć kasę swoim rodakom, niezależnie kto jest/będzie jej dysponentem. Co za gnój.
Tomek, kurwa. Siedzę w tym od 21 lat. Bywałem na komisjach sejmowych. Codziennie rozczytuję ruchy tych pajaców, ale w formie profesjonalnej (na ile nie spieprzą tego moi przełożeni). Nie pisz mi, że nie patrzę z różnych punktów widzenia, choć fakt, może nieco upraszczam. Ale platformersów nic nie usprawiedliwia. No i jest coś takiego, jak umowa adhezyjna. Wsiadasz albo wysiadasz, negocjacje kurwa czego?
Owain pisze: 04 maja 2021, 20:56
, negocjacje kurwa czego?
A na przykład tego jak ta kasę wydawać, jak te miliardy kontrolować, żeby była trampoliną rozwoju, a nie źródłem finansowania poparcia elektoratu partii rządzącej. Nikt przy zdrowych zmysłach nie chciał tego blokować, ale wymusić na Jarosławie jakieś hamulce, a to było realne. W sumie nie to jest najgorsze bo i tak by to przeszło, ale to że zawsze znajdzie się taki Czarzasty, który zagra tak jak Jarosław chce, bo mu się wydaje że cos z nim ugra. Nie nauczyła nikogo smutna historia Leppera czy Giertycha. Tak zwana opozycja rzuciła się sobie do gardeł a Jarosław je popcorn i sobie patrzy z boku. Jesteśmy nadal w czarnej dupie i Ty jako tak zwana klasa średnia najbardziej to odczujesz czy chcesz czy nie, bo ta partia gardzi takimi jak my i jesteśmy dla nich baranami, których można strzyc do woli. Jak źle pójdzie to gówno z tej kasy zobaczysz i tyle będzie z twojego oburzenia.
Jestem tak kurewsko znudzony, że robię zdjęcia po ciemku.
60 sekund, z ręki.
Na zdjęciu "sztuka" oświetlona diodą od ładowarki.
Aparatu i obiektywu przedstawiał nie będę.
tomek_jj pisze: 04 maja 2021, 21:13
A na przykład tego jak ta kasę wydawać, jak te miliardy kontrolować, żeby była trampoliną rozwoju, a nie źródłem finansowania poparcia elektoratu partii rządzącej. Nikt przy zdrowych zmysłach nie chciał tego blokować, ale wymusić na Jarosławie jakieś hamulce, a to było realne.
Nic nie było realne. Od początku było wiadomo, że ci, którzy zagłosowaliby przeciw, większość elektoratu by pogoniło. Oczywiście z wyjątkiem foliarzy z konfederacji czy skrajnych eurosceptyków od Zbyszka. Więc myślę, że na miejscu Kaczyńskiego też byłbym spokojny, że ktoś się dołączy dla chronienia własnej dupy. Spokojnie na wszystkie negocjacje mógł pluć, bo i tak w interesie partii było głosowanie "za". Ewentualni negocjatorzy nie mieli żadnej karty przetargowej. Czarzasty coś tam niby dla picu wynegocjował, jakieś ochłapy. To MZ koniec platformy, niedługo i elektorat i posłów poprzejmuje Hołownia. A jak Jarek zachorzeje, betonowy pis połączy się ze Zbyszkiem, część platformy dołączy do Hołowni i może jacyś od Gowina i będziemy mieli post-po i post-pis. I tą samą chujnię.