Właśnie obejrzał-żem/polecam
Re: Właśnie obejrzał-żem/polecam
W naszej skali te 800 km to tak 30-40, może do 50 jak dobra droga jest. Choć mam w fabryce koleżankę co codziennie dojeżdża około 70 km.
A propos oglądania, to choć nie jestem wielkim oglądaczem nowoczesnych seriali i innych filmów w nowoczesnych mediach za piniendze, itp., to niedawno trafiłem w sieci na serial "Life", który u nas był pokazywany jako "Powrót do życia", z brytyjskim aktorem, rudzielcem, Damianem Lewisem.
Kiedyś oglądałem go w TV, ale nie od początku, więc nie mogłem załapać całego wątku, bo był jeden przewodni, tajemnicy z przeszłości, wijący się przez wszystkie odcinki, i indywidualne wątki każdego odcinka. Taka kryminalna papka, ale da się oglądać.
Dodano po 5 minutach 38 strzałach znikąd:
Zresztą to nic dziwnego, bo np. pociągi Łódź - Warszawa - Łódź (ok. 135 km) są nabite rano i wieczorem ludźmi dojeżdżającymi z Łodzi do pracy w stolicy. Słyszałem też o ludziach dojeżdżających codziennie do Warszawy samochodem te 135 km, zwłaszcza, jeśli się zbiorą w 3-4 osoby. M. in. z tego powodu autostradę A2 między Łodzią a Warszawą mają poszerzać o 1 pas, bo okazała się za wąska na takich ruch samochodów.
Powiem Wam, że jazdę autostradą z Łodzi do Warszawy odbieram jak walkę o życie. Naprawdę. Może nie byłoby tak, gdybym miał samochód zdolny jechać stale 160 km/h.
Kiedyś oglądałem go w TV, ale nie od początku, więc nie mogłem załapać całego wątku, bo był jeden przewodni, tajemnicy z przeszłości, wijący się przez wszystkie odcinki, i indywidualne wątki każdego odcinka. Taka kryminalna papka, ale da się oglądać.
Dodano po 5 minutach 38 strzałach znikąd:
Nie, no, 800 km na dojazdy do pracy to oczywiście był żart, ale słyszałem o Amerykanach, którzy do pracy dojeżdżają po ok. 50 mil, czyli 80 km.
Zresztą to nic dziwnego, bo np. pociągi Łódź - Warszawa - Łódź (ok. 135 km) są nabite rano i wieczorem ludźmi dojeżdżającymi z Łodzi do pracy w stolicy. Słyszałem też o ludziach dojeżdżających codziennie do Warszawy samochodem te 135 km, zwłaszcza, jeśli się zbiorą w 3-4 osoby. M. in. z tego powodu autostradę A2 między Łodzią a Warszawą mają poszerzać o 1 pas, bo okazała się za wąska na takich ruch samochodów.
Powiem Wam, że jazdę autostradą z Łodzi do Warszawy odbieram jak walkę o życie. Naprawdę. Może nie byłoby tak, gdybym miał samochód zdolny jechać stale 160 km/h.
Mojej kolezanki chlopak codziennie dojezdzal z Wawy do Lublina. A jak juz się stał mężem to nie mógł, bo za daleko. Natomiast jak się stał ex mężem to znowi mógł 
ta historia chyba się nigdy nie zestarzeje

taaak! uwielbiam 

- Owain
- Nasz Czelnik
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Dla mnie nihil novi.
Fajny nastrój i zdjęcia, ale myślałem, że film będzie trochę lepszy. Do obejrzenia:
https://hbogo.pl/filmy/monos
https://hbogo.pl/filmy/monos
"Conspiracy" na HBO GO. Kenneth Branagh, Stanley Tucci i Colin Firth w fabule przedstawiającej spotkanie w Wannsee, na którym ustalono szczegóły ostatecznego rozwiązania kwestii żydowskiej.
Film nakręcony niemal jak teatr telewizji, składający się głównie z dialogów i prezentacji emocji postaci. Dobrze się to ogląda.
Film nakręcony niemal jak teatr telewizji, składający się głównie z dialogów i prezentacji emocji postaci. Dobrze się to ogląda.
Próbowałam wczoraj oglądać Dark ale nie mogłam dobrnąć nawet do końca pierwszego odcinka. Próbowałam oglądać drugi sezon Sinnera też nie mogłam. Próbowałam kończyć The Crown też nie dałam rady. Z podkulonym ogonem wróciłam do książki