Wieczór z piosenką ; )

o kulturze i sztuce innej niż fotograficzna
ODPOWIEDZ
nordenvind

Re: Wieczór z piosenką ; )

Post autor: nordenvind »

Kiedyś pewnego letniego wieczora nie ukrywam, że pod wpływem .... słuchałem przy otwarty oknie Etiudy Rewolucyjnej Chopina.
Nie pamiętam nawet co bylo przyczyna takiego wyboru... może jakiś wkurw mnie wziął...
Nasz blokhaus był mały i w zasadzie znałem prawie wszystkich mieszkańców, głównie jednak natywnych Duńczyków.
Wiedziałem , że za ścianą mieszka Chińskie małżeństwo, jak się później okazało emigrantów z Szanghaju.
Yuan chyba ? był taksówkarzem i głośno było o pewnym incydencie kiedy to służbową taksówką skasował pod blokiem samochód swojej pięknej
żony. On zawodowy kierowca :) Ona była urzędniczką i oboje wychowywali małą córeczkę, ich chińskich imion nawet nie pomnę.
Kiedyś naprawiłem na dachu antenę młodej sąsiadce z parteru Mette i wkrótce rozniosła się wieść, że znam się na "technice".
Mette była wtedy tak dociekliwa, że wlazła ze mną na ten dach. :)
Wkrótce Yuan poprosił mnie więc o drobną przysługę. Wszedłem, jego żona przyniosła z lodówki jakieś chińskie ciasto pieczołowicie
zakryte przeźroczystą folią, poczęstowano mnie również kawą i pogawędziliśmy sobie trochę. Okazało się, że ona wracając ze sklepu
usłyszała ta Etiudę Rewolucyjną z mojego okna i bardzo to jej się spodobało ponieważ od zawsze uwielbia Chopina....

a tera z innej beczki

Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

Dodano po 10 minutach 23 strzałach znikąd:

Dodano po 17 minutach 24 strzałach znikąd:

Dodano po 1 minucie 58 strzałach znikąd:
Shoot First, Ask Questions Later.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Awatar użytkownika
danz1ger

Zanapocząć odliczanie!

aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

nordenvind pisze: 15 gru 2020, 21:47 Kiedyś pewnego letniego wieczora nie ukrywam, że pod wpływem .... słuchałem przy otwarty oknie Etiudy Rewolucyjnej Chopina.
Nie pamiętam nawet co bylo przyczyna takiego wyboru... może jakiś wkurw mnie wziął...
Nasz blokhaus był mały i w zasadzie znałem prawie wszystkich mieszkańców, głównie jednak natywnych Duńczyków.
Wiedziałem , że za ścianą mieszka Chińskie małżeństwo, jak się później okazało emigrantów z Szanghaju.
Yuan chyba ? był taksówkarzem i głośno było o pewnym incydencie kiedy to służbową taksówką skasował pod blokiem samochód swojej pięknej
żony. On zawodowy kierowca :) Ona była urzędniczką i oboje wychowywali małą córeczkę, ich chińskich imion nawet nie pomnę.
Kiedyś naprawiłem na dachu antenę młodej sąsiadce z parteru Mette i wkrótce rozniosła się wieść, że znam się na "technice".
Mette była wtedy tak dociekliwa, że wlazła ze mną na ten dach. :)
Wkrótce Yuan poprosił mnie więc o drobną przysługę. Wszedłem, jego żona przyniosła z lodówki jakieś chińskie ciasto pieczołowicie
zakryte przeźroczystą folią, poczęstowano mnie również kawą i pogawędziliśmy sobie trochę. Okazało się, że ona wracając ze sklepu
usłyszała ta Etiudę Rewolucyjną z mojego okna i bardzo to jej się spodobało ponieważ od zawsze uwielbia Chopina....

a tera z innej beczki

Chinczyki się znają na muzie :) Mnie korowód kojarzy się z super sylwestrem w akademiku w czasach studenckich. Aleee się działoooo :)
nordenvind

Post autor: nordenvind »

aisoglaM pisze: 16 gru 2020, 17:16 .... Mnie korowód kojarzy się z super sylwestrem w akademiku w czasach studenckich. Aleee się działoooo :)
mi się pewien sylwester kojarzy z Cohenem

Awatar użytkownika
danz1ger

cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Dodano po 1 godzinie 50 minutach 14 strzałach znikąd:
puch24

Post autor: puch24 »

I put a spell on you w wykonaniu Screamin' Jay Hawkinsa rulez.
Awatar użytkownika
danz1ger

I was fifteen then.

ODPOWIEDZ