Stream of consciousness

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Stream of consciousness

Post autor: Owain »

Ligo pisze:To może wjazd do Wenecji.[/img]
Nie wywołuj Wenecji z lasu! :P

Obrazek

Obrazek
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Ligo

Post autor: Ligo »

O, Nasza Ula! Ale tło z tyłu (ciofaj do tyłu) jest zajebiste.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Tak, miałem D300 fuj.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

wpk pisze:
Ligo pisze:Johnny Depp.
Doprawdy?

Obrazek
Widziałem dziś coś takiego na nikoniarzach w dziale glamour. Widziałem i cmokałem z zachwytu.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

Owain pisze:O fuck! Typowy wokalista zimnofalowo-gotyckiej kapeli o inklinacjach blackmetalowych z Europy Wschodniej po dużej ilości środków halucynogennych i nieprzespanej nocy!!! :D
przecież to Jan Bo.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Obrazek

Obrazek
Sowy nie są tym, czym się wydają...
puch24

Post autor: puch24 »

Ha! Fajne rzeczy wrzucacie.
Z tym "300 fuj" to żart, oczywiście.
To dobra aparatka, choć już latka ma.
Ja mam 200 i też lubię. Choć jego MP już trochę myszką trącą.
Ligo

CCD jest fajne, ale Foveon jeszcze fajniejszy.

Obrazek
Ligo

Plamy na matrycy, muchy w zębach.
puch24

Post autor: puch24 »

madebyzosiek pisze:Ligo masz plamy na matrycy... Albo muchy na szybie :D
Dam zakręty :)
Obrazek
¡Ay, que curvas, y yo sin frenos!

Dwusetki nie sprzedaję, bo dostałbym za nią grosze, a to fajny aparat. Trzymam ją trochę jako ew. backup dla D7000, który jednak ma więcej MP, mniejsze szumy, i w ogóle. D200 już trochę myszką trąci z tymi 10 MP.
A w ogóle, to każdym kolejnym aparatem mniej zdjęć robię. :-( Najwięcej robiłem D70, potem kupiłem D80, ale już chyba trochę mniej fotografowałem, a D70 trzymałem jako backup. Potem kupiłem używaną D200, sprzedałem D70, potem sprzedałem i D80. Głównie chodziło mi o to, że D200 ma symulator przysłony AI i mierzy światło ze starymi obiektywami. D70 i D80 wymagają obiektywów z procesorem. :-( Potem miałem D7000, który sprzedałem z biedy, potem na krótko kupiłem sobie kastrata D5100 - jakość obrazu taka, jak D7000 (czyli całkiem dobra), ale użytkowo - dość masakryczny. :-( I teraz znów ujeżdżam używanego D7000, którego lubię. I na razie nie myślę o zmianach, choć kusi mnie FX.
Tyle, że nie widzę Nikona FX, którego rzeczywiście chciałbym kupić, nawet gdybym miał forsę. Jeśli już, to kupiłbym aparat z nie więcej, niż 30 MP (24-28), ale z "prawdziwą" migawką do 1/8000 i X 1/250, a takiego Nikon nie robi. I jednak chciałbym, żeby była to lustrzanka, a nie bezlusterkowiec.
Kiedyś rajcował mnie Nikon Df, ze względu na podobieństwo do FE/FE2/FM2/FA, które uwielbiam, ale trochę przestał mnie rajcować, po pierwsze, ze względu na cenę, po drugie, ze względu na rozmiary (jest gigantyczny w porównaniu do "pierwowzorów", no i jednak przypomina je tylko trochę. Ma dziwnie rozwiązaną obsługę, takie coś w pół drogi pomiędzy czasami dawnymi i współczesnymi. No i ma "ułomną" migawkę do 1/4000 i X 200. :-( Za to ma dobrą matrycę z D4, co prawda "tylko" 16 MP, ale za to z dobrą dynamiką i niskimi szumami. Więc co kupić? Pewnie najlepsze byłoby D4. :-D
ODPOWIEDZ