.... i już zdązyłeś 30 postów napisać ?;-)trumil9 pisze:Zarejstrowalem sie 4 dni przed Toba....
Campari z sokiem pomarańczowym również wielbię:)
Owain, poza powitaniem to ja ani jednego słowa nie zrozumiałam z tego Twojego fotograficznego żargonu;-))) Ale jestem trochę inteligentna, więc mniemam, że chodziło o zachęcenie mnie do nabycie lustrzanki?

Ja mam lustrzankę, kupiłam używkę Pentaxa jakieś 5 lat temu. I czasem jej nawet używam, choć ustawionej na "auto", gdyż nie mam na tyle samozaparcia, żeby najpierw nauczyć się o tych wszystkich funkcjach , a potem za każdym razem/zdjęciem je nastawiać;-). Pojęcia nie mam co to np znaczy "priorytet migawki" albo "priorytet przesłony". Ktoś musiałby mi to pokazać i wytłumaczyć niuanse i różnice. Czytanie instrukcji obsługi (jakichkolwiek) mnie dobija.
Zresztą fotografowanie nie jest jakąś moją wielką pasją, robię to jedynie przy okazji, aby uwiecznić miejsca, w których bywam i osoby, które spotykam. Staram się jedynie, aby zachować właściwe proporcje między niebem a ziemią, nie obcinać czubków budynków ani ludzkich kończyn, no i żeby na zdjęciu nie było niepotrzebnych rzeczy, typu kosz na śmieci czy puste opakowanie po jogurcie;-)
No i oczywiście strasznie mnie wkurza, gdy proszę kogoś o sfotografowanie mnie siedzącej np. na schodach przed drzwiami do imponującego budynku, a tek ktoś sfotografuje głownie schody, mnie utnie czubek głowy, nie mówiąc już o budynku