Nei lubię kupnego. Wolę musztardę
Samki różne, kwadratowe i podłużne.
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
Domowy robię.
Ja w ogóle nie jadam ketchupu, zabija smak potraw. Mój tato to chyba potrafi pół butelki ketchupu do obiadu zużyć.
Ja musztardę do kiełbasek stosuję.
Ja musztardę do kiełbasek stosuję.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Sosujesz.
- Owain
- Nasz Czelnik
Jestem fanem sosu czosnkowego z własnych składników 

Sowy nie są tym, czym się wydają...
Koleżanka z pracy przez rok czy dłużej mieszkała, z mężem, w USA - jedno z nich miało tam jakieś stypendium cy cuś. I mieli jakiegoś amerykańskiego kumpla, który często do nich wpadał, także na obiad, praktycznie prawie stołował się u nich. Koleżanka gotowała, i kiedyś zadała sobie dużo trudu, żeby zrobić coś naprawdę dobrego - kupiła mięso "od prawdziwego farmera", itp. Ten ich kumpel usiadł przy stole i, amerykańskim zwyczajem, złapał od razu za keczup i musztardę.
Ona spojrzała na niego wzrokiem bazyliszka i powiedziała lodowato: "Don't.... You.... Dare!"
Ona spojrzała na niego wzrokiem bazyliszka i powiedziała lodowato: "Don't.... You.... Dare!"

- Gdama
- Gdriada
Ha, większość gotujących zna ten ból 
Dodano po 11 minutach 8 strzałach znikąd:
Czasem trochę różnych omast się przydaje, a dobra musztarda, keczup, a także sos czosnkowy potrafią przecież podrasować danie. Najlepiej własnej roboty, ale wiadomo
A panowie dla zdrowotności powinni jadać keczup/sos pomidorowy, ze skórkami, bo jest tam złoty środek na zachowanie zdrowej prostaty - likopen.
Do rankingu gotowizn keczupowych zgłaszam Kaszebszczi Dagomy.

Dodano po 11 minutach 8 strzałach znikąd:
Czasem trochę różnych omast się przydaje, a dobra musztarda, keczup, a także sos czosnkowy potrafią przecież podrasować danie. Najlepiej własnej roboty, ale wiadomo

A panowie dla zdrowotności powinni jadać keczup/sos pomidorowy, ze skórkami, bo jest tam złoty środek na zachowanie zdrowej prostaty - likopen.
Do rankingu gotowizn keczupowych zgłaszam Kaszebszczi Dagomy.
Oczywiście. Ale większość amerykańskich posiłków jest niejadalna bez polania jakimś sosem, keczupem, musztardą, majonezem. Oni zwyczajowo zaczynają jedzenie od płynnych przypraw. 

junk food, nigdy i nigdzie nie widziałem i nie jadłem gorszego żarcia niż tam, wieprzowina bez smaku, fioletowe kurczaki itp
pochwalić można tylko wołowinę, przeróżniaste steki czy mielone na BBQ
pochwalić można tylko wołowinę, przeróżniaste steki czy mielone na BBQ
- Gdama
- Gdriada
Prawda. Małżonek mój wrócił z USA zagłodzon niemal.
Oczywiście wszystko kwestia nawyków. Znałam kiedyś parę - on muzyk rodem z Hameryki, ona dziewczę znad Motławy. Kiesy wrócili z kilkumiesięcznej podróży poślubnej po jego rodzinnych stronach, to on ważył dwa razy więcej, a ona prawie zniknęła
Oczywiście wszystko kwestia nawyków. Znałam kiedyś parę - on muzyk rodem z Hameryki, ona dziewczę znad Motławy. Kiesy wrócili z kilkumiesięcznej podróży poślubnej po jego rodzinnych stronach, to on ważył dwa razy więcej, a ona prawie zniknęła