Things
Re: Things
Ponieważ konserwator chciałby dalej otrzymywać pensję.
Musiołech se poczytoć o New Reno, bo we Fallout nie grołech, ale grosso modo tak właśnie jest.
- vid3
- Kontakt:
- Owain
- Nasz Czelnik
Takie proste z dwajściełosiem? Chyba crop albo prostowane.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- vid3
- Kontakt:
I fakt, to jest Passat w New Reno, a konkretnie Passat jedzie ulicą 6 Sierpnia (dawniej 22 Lipca, dawniej 6 Sierpnia), i dojeżdża do ulicy Wólczańskiej.
Chałupa tak powoli schodzi do parteru... już od lat.
Coś tam kiedyś czytałem o powodach tego, nie pamiętam szczegółów, ale jak zwykle w Łodzi, przyczyną jest status prawny i stosunki własnościowe, których nie sposób rozplątać. Ogromnie wiele budynków w Łodzi należało do Starozakonnych, którzy albo zginęli w czasie wojny, albo ich potomkowie rozsiani są po całym świecie, i nie idzie tego uporządkować. Czasem spadkobiercy dostają takie kukułcze jajo i nie są w stanie sobie z nim poradzić, bo nie stać ich nawet na rozbiórkę.
No a jeśli jeszcze jest to zabytek, to jest to pat kompletny, bo nic z tym nie można zrobić, póki nie zawali się sam lub z niewielką pomocą np. dzikich lokatorów, którzy w nad wyraz dogodnym momencie zaprószą ogień.
A takie narożne budynki podobno są jedynymi w kwartale, które mają fundamenty, one trzymają cały kwartał w kupie, i nie można ich wyburzyć, bo cały kwartał się rozsypie.
Chałupa tak powoli schodzi do parteru... już od lat.
Coś tam kiedyś czytałem o powodach tego, nie pamiętam szczegółów, ale jak zwykle w Łodzi, przyczyną jest status prawny i stosunki własnościowe, których nie sposób rozplątać. Ogromnie wiele budynków w Łodzi należało do Starozakonnych, którzy albo zginęli w czasie wojny, albo ich potomkowie rozsiani są po całym świecie, i nie idzie tego uporządkować. Czasem spadkobiercy dostają takie kukułcze jajo i nie są w stanie sobie z nim poradzić, bo nie stać ich nawet na rozbiórkę.
No a jeśli jeszcze jest to zabytek, to jest to pat kompletny, bo nic z tym nie można zrobić, póki nie zawali się sam lub z niewielką pomocą np. dzikich lokatorów, którzy w nad wyraz dogodnym momencie zaprószą ogień.

A takie narożne budynki podobno są jedynymi w kwartale, które mają fundamenty, one trzymają cały kwartał w kupie, i nie można ich wyburzyć, bo cały kwartał się rozsypie.
- vid3
- Kontakt:
Dziś coś słyszałem w mediach o Uci.
jakiś precedens. Muszę sobie przypomnieć o co chodziło.
Dodano po 8 minutach 54 strzałach znikąd:
O, przypomniałem sobie.
Chodziło o paczkomaty Inpostu.
Ponoć w Łodzi ktoś stwierdził, że paczkomaty to budowla w związku z tym podlegają prawu budowlanemu i wymagają zezwolenia na budowę.
jakiś precedens. Muszę sobie przypomnieć o co chodziło.
Dodano po 8 minutach 54 strzałach znikąd:
O, przypomniałem sobie.
Chodziło o paczkomaty Inpostu.
Ponoć w Łodzi ktoś stwierdził, że paczkomaty to budowla w związku z tym podlegają prawu budowlanemu i wymagają zezwolenia na budowę.
Póki postkomuna będzie rządzić, to absurdy będą. Ale już nic nie mówię, Ucianie sami chcieli, to mają.
- vid3
- Kontakt:
- poor
- Rich poor
prawo budowlane jest panstwowe