Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: Owain »

Kurwa, wczora z wieczora paczałem na to i jakoś mi nie przystaje tekst i test do sampli. Nic nie ma na 1.4, najbardziej otwarte to 2.8 a na nich szału nie ma...
Sowy nie są tym, czym się wydają...
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Dla mnie spoko. Obejrzałem z bliska w sumie tylko jeden sampielek, ale jest bardzo ostry. Inna sprawa, że ten bokeh jakiś taki niekonsekwentny. Na wcześniejszych samplach wyglądał na lekko zwariowany a na tych jest budyniowo.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

1.4 testują na 2.8? Do Żartu z takim testem!
cz4rnuch

Na 1.4 też coś wrzucili, na 1.4 też testowali, ale sample jak zwykle mają na poziomie aptecznych. Ja już przywykłem. Za to zazwyczaj to co piszą u mnie się sprawdza.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Zamówiłeś?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

cz4rnuch pisze: 30 mar 2019, 09:40 Na 1.4 też coś wrzucili, na 1.4 też testowali, ale sample jak zwykle mają na poziomie aptecznych. Ja już przywykłem. Za to zazwyczaj to co piszą u mnie się sprawdza.
Który? Na 2.8 cmentarz czy butelki z mlekiem to padaka, nic tam nie jest ostre. Owszem, od f4 jest ostro. Zresztą co to za test, gdzie większość sampli to f8? Przeca to jasna portretówka a nie makro.
cz4rnuch

No dobra, kłamałem. Chciałem byśta zachęceni moim komentsem kupili i zrobili dla ciornego OKD.

Owix. Sample to nie test :) Obczaiłem tylko oczko pani starszej na fullresie, biję się w pierś.

Dodano po 2 minutach 58 strzałach znikąd:
Od jeden cztery jest jakaś scenka z bokejkiem.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

No tak, fakt niżej jest test na każdej przysłonie, ale na f1.4 to gdzieś jest ta ostrość, ale kurwa czemu nie na napisie? Gdzieś na uchwycie czajniczka, gdzieś też z drugiej strony. Dziwnie to wygląda, tak jakby był faktycznie problem z płaszczyzna ostrości, jak pisali o tym szkle robionym na inne bagnety.
cz4rnuch

Na inne bagnety nie ma takiego szkła. To jest inna konstrukcja optyczna. Przy tej scence cmentarnej ostrość jest na gałązkach leżących na alejce, na tym chuj wie czym zrobionym przy jeden cztery ostrość jest, jak mi się wydaje, w połowie tego czegoś (przekrojowo). Dlaczego akurat tu a nie gdzie indziej jest ostre to nie wiem, ale ostre jest.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Fakt, pomerdałem, chodziło mi o to szkuo, ale to faktycznie inna konstrukcja. https://www.cyfrowe.pl/aparaty/obiektyw ... canon.html
ODPOWIEDZ