nie chlebak, tylko torba polowa. i fakt nie ma maski, o masce pisałem w kontekście torby haversack S10, przystosowanej do noszenia na pasie PLCE, oraz w kontekście torny na maskę typu MUA, którą to torbę używam czasem aktualnie.vid3 pisze:Dolicz VAT i po kłopocie.
A chlebak to do czego ?
Do granatów ?
Dodano po 5 minutach 33 sekundach:Tu nie ma maski.rbit9n pisze:namoamo pisze:
poza tym pytam o torbę foto, a nie o chlebak.
Jest tak : ładownica, chlebak, manierka, saperka, torba na granaty.
Pas z czasów LWP.
Wiem, bo sam taki nosiłem i mnie niesamowicie wkurwiał.
Byłem raczej chuderlakiem, miałem za mało w pasie.
Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
- rbit9n
- Ribitibi
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
-
Ligo
Święto prawda.madebyzosiek pisze:Nie ma mocnych na wiarygodność, trza samemu średnią wyciągać
Na razie właśnie nic, ale takie kwiatki wychodzą, że będę bardzo zdziwiony, jeśli parę osób nie pójdzie do pierdla, które zresztą w czasach Marszałka byłyby z miejsca postawione pod mur.namoamo pisze:A stało?
-
Ligo
Oczywiście, jak sama nazwa wskazuje.vid3 pisze:A chlebak to do czego ?
Do granatów ?
Co do torby, zawsze i wszędzie będę polecał Domke F6, znaczy do małych sprzętów, bo nawet jak miejsca zostanie, to będzie akurat na flaszkę wody, albo Nervosolu.
- Owain
- Nasz Czelnik
No dobra, to umówmy się tu może raz na zawsze, czy gadamy o polityce, czy nie? Podobnie z religią i religijną indoktrynacją. Bo ciężko czyta się bez reakcji, pardon Ligo, takie farmazony. Świadczy to raczej o braku umiejętności czytania ze zrozumieniem cytatów z pewnych nagrań. Jakie kwiatki, pytam? Wskaż proszę przestępstwa, naruszenia? Jaki artykuł kodeksu karnego został wg Ciebie naruszony? Ja tu nie bronię żadnej strony, nie jestem fanem tych nagrywanych i ciągle uważam, że mamy wybór między koniunkturalistami a oszołomami. Ale wkurwia mnie to, jak ciemny tłum idzie za swoim pasterzem powtarzając komunały, których chyba nie rozumie. W wielu poprzednich nagraniach chętnie wysłano by do więzienia za słowa "Chuj, dupa i kamieni kupa", które wyrywano z kontekstu, a które nie dość że były trafną diagnozą pewnego stanu faktycznego, to było wyrazem swoistej troski o ten kraj. Podobnie jak z obecnymi nagraniami, Ty widzisz tam wulgaryzmy i jakieś knowania, ja widzę roboczą rozmowę, której na celu jest mimo wszystko dobro tego kraju. Szkoda że nie możemy poczytać nagrań drugiej strony, bo szczęka by Ci opadła, jak tam się pomiata krajem, prawem, podstawowymi wartościami w imię partykularnego interesu. Usłyszałbyś, jak to właśnie ta druga strona stosuje metody przekalkowane z propagandy stalinowskiej, tylko symbole się zmieniły. Usłyszałbyś, jak mową wyjętą ze Stalina, Berii, Dzierżyńskiego mówi się tam, że nasz interes, to interes narodu, dlatego prawo się nie liczy, sądy się nie liczą, trzeba wszystko rozpierdolić i podporządkować nam i woli jednego człowieka. Trzeba być naprawdę ślepcem, aby tego nie widzieć, jak blisko stąd do strzelania w tył głowy w imię pamięci żołnierzy wyklętych, tak jak kiedyś w imię pamięci żołnierzy spod Lenino.Ligo pisze: Na razie właśnie nic, ale takie kwiatki wychodzą, że będę bardzo zdziwiony, jeśli parę osób nie pójdzie do pierdla, które zresztą w czasach Marszałka byłyby z miejsca postawione pod mur.
Więc pytam, kurwa mać, rozmawiamy tu o polityce? Czy dajemy sobie spokój? Bo wybiórcze teksty przecedzające prawdy objawione mnie nie rajcują.
Lena, to również do Ciebie - chciałem Cię zapytać, czy szanujemy proponowaną przez wpk zasadę, że nie rozmawiamy o polityce ale i też o religii, czy olewamy tą zasadę i wówczas pozwolę sobie Ci wytłumaczyć jak krowie do roga, jak mawia nasz wpk, że Bóg nie istnieje a Ty jesteś tylko białkową, śmiertelną istotą z depresją?
Sowy nie są tym, czym się wydają...
-
Ligo
Pierdolisz... Tak z lekka.
Idę teraz spać, a jak wstanę i wypiję kawę Prima niebieska, to Ci wytłumaczę.
Idę teraz spać, a jak wstanę i wypiję kawę Prima niebieska, to Ci wytłumaczę.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Owainu, co do początku pełna zgoda.
Ale cóżeś się tak na biedne Metkie uwziął? Dyć ona przede wszystkim o kosmosie, o wszechświecie prawi, o fizyce!
A że Jezusem czasem rzuci, to w marginesie licentii poetiki się mieści.
Dodano po 54 sekundach:
PS Dobranoc, Chucku Norrisu.
Ale cóżeś się tak na biedne Metkie uwziął? Dyć ona przede wszystkim o kosmosie, o wszechświecie prawi, o fizyce!
A że Jezusem czasem rzuci, to w marginesie licentii poetiki się mieści.
Dodano po 54 sekundach:
PS Dobranoc, Chucku Norrisu.
-
cz4rnuch
Jesus Leny i tak nie jest tym młodzieńcem o kaukaskiej urodzie, który zamienił wodę w wino i czasami nadstawiał drugi policzek. Z tego co czytałem, a czytałem po łebkach, to żadna religia nie jest w stanie pomieścić tyle metafizyki więc na chłopski rozum nie są to rozważania religijne. A co do polityki to się zgadzam. Nie ma tu miejsca na takie pierdolenie, no chyba, że w temacie o Dupie Maryni, przy czym chciałbym, by dostęp do tego podforum był dodatkowo zabezpieczony jakimś zajebiaszczym hasłem tak by nie szło się do tego dokopać.
Ostatnio zmieniony 08 sie 2017, 07:50 przez cz4rnuch, łącznie zmieniany 1 raz.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Dostęp do dupy chcesz ludziom blokować? Zły cz4rnuch!
-
cz4rnuch
Broń Boże. Cofam wszystko com napisał.
-
namoamo
I ja bym Lenie odpuścił. Natomiast takie polityczne brednie powinny być powstrzymywane. Ligo, bądź mężczyzną i skończ z tym gównem.