Gdyńska Damo, wygrałaś prawo do pierwszeństwa w komentowaniu moich zdjęć!
Tak, to Kostrzyn nad Odrą. Zrujnowany całkowicie w 1945 roku, i jakiś czas później zrównany z ziemią. Niedawno dokopano się tam jakichś nieznanych podziemi (na jednym ze zdjęć), ale, niestety, dalsze prace archeologiczne nie są prowadzone.
Smutne miejsce, gdy pomyśli się, że kiedyś stały tam domy, i miasto tętniło życiem.
Głowica? Hmmm... Klikanie to raczej nieskuteczne próby odparkowania ramienia głowicy...
Zacząć należy od podmiany płytki z elektroniką z identycznego dysku.
Ale musi być naprawdę identyczna, z tym samym firmware.
Jeśli nie pomoże, to grubiej - są firmy, które ponoć przekładają talerze, ale wymaga to specjalnych warunków, więc może być faktycznie drogo.
Jak drogo - trzeba zapytać, i to nie w jednej firmie.
wpk pisze:Głowica? Hmmm... Klikanie to raczej nieskuteczne próby odparkowania ramienia głowicy...
Zacząć należy od podmiany płytki z elektroniką z identycznego dysku.
Ale musi być naprawdę identyczna, z tym samym firmware.
Jeśli nie pomoże, to grubiej - są firmy, które ponoć przekładają talerze, ale wymaga to specjalnych warunków, więc może być faktycznie drogo.
Jak drogo - trzeba zapytać, i to nie w jednej firmie.
Dzięki.Rozbebłałem dysk, przy wyłączonym głowica jest poza talerzami. Podpinam do laptopa i przesuwa się na środek talerza, potem próbuje bezskutecznie odczytać dane. Dalej wraca poza dysk, startuje ze środka i tak w kółko..... Szukałem identycznego dysku do przekładki pcb z sterownikiem lub głowicy.
Ciężko z tym będzie, ale mam czas.