Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
cz4rnuch

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: cz4rnuch »

Jak zimno tam było? Przy minus 60 C faktycznie baterie mogą z lekka niedomagać. Ale 4 sztuki w jeden dzień to i tak dobry wynik. Ostanio w Laosie przez 3 tygodnie udało mi się zużyć chyba ze dwie sztuki.
samek

Post autor: samek »

Owain pisze: 03 maja 2019, 16:03 Kloców nie biere. Zaprzecza to ideologii asiódemek.
I znajdzie się mnóstwo głosów na przeciw, czemu się w sumie nie zdziwię, ale tu się z Szanownym Sebastjanem zgodzę.
A7 ze szkłem ma być malutka i śliczniutka, a do tego zgrabniutka. Amen.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

A tedy jaka ma być A9?
samek

Post autor: samek »

wpk pisze: 04 maja 2019, 17:17 A tedy jaka ma być A9?
Nie ten wątek.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Patrzcie go, jak się odgryzł.
otwieracz

Post autor: otwieracz »

Owain pisze: 03 maja 2019, 09:57 Kupiłbym coś do koloru, bo cv 40/1.4 to te kolorki ma chujowe. Niestety samek 35 2.8 kontrast ma chujowy - kara dla cz4rnucha, że nie ostrzegał. Coś bym takiego kupił, co aksamitnie bebła i ma nasycone kolorki, wystarczy, że na poziomie FE 28/2, tyle że dłuższe. No kupiłbym od wpk luxa 35, ale to chyba najmniej ze 15 koła by wołał. Poza tym AF może by się przydał. Ma ktoś propozycje alternatywne dla FE 55/1.8 w cenie do trzech klocków? :>
Poszukaj coś z Yashicy, mają dobre 50-tki. Kolorki piękne i nasycone, a i ostrością nie grzeszą. A bebłają pięknie. Właśnie czekam na ich DX-a 50 1.4 bo się w bebłaniu tego szkła zakochałem. Jak dobrze poszukać to i za 5 stów można dorwać. Miała być biała koszula, bo za dwa tygodnie jadę na wieś do rodzinki w gości, ale ciul tam. Przynajmniej zdjęcia będą. Jak będę w stanie stać na nogach to nawet ostre, bo rodzinka bardzo gościnna - czym chata bogata. Pewnie dużo mocnego szkła będzie. To szkło Yashicy też jest mocne

;)
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Ile taki miernik kosztuje?
otwieracz

Post autor: otwieracz »

Sporo jednostek Greya, nie wiem, ja bombek nie produkuję. Spytaj Wpkx-sa bimbrownika - on ma cały magazym flektogonów, samogonów, distagonów i innej wysokoprocentowej amunicji.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Nie o bombki chodzi.
Dużo tego świństwa się przenosi i nie wiesz czasami co masz w ręku.
Kiedyś liczniki geigera były poza zasięgiem.
Teraz robią z czujnikami półprzewodnikowymi.
puch24

Post autor: puch24 »

Na FB w grupie Pytajniki Fotografa pojawiło się pytanie o możliwość naprawy Tamrona 70-300 VC USD do Canona, w którym uszkodzeniu uległ AF, przysłona i stabilizacja, jak przypuszcza autor pytania, wskutek podania zbyt wysokiego napięcia przez przejściówkę Commlite z któregoś z modeli Sony A7. Warto wiedzieć i uważać.
ODPOWIEDZ