Things
Re: Things
Za dodatkową opłatą z Waszej strony, oczywiście...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Naciągacz!
Jakoś muszę uzbierać na A7 rulez
Nie baw się w półśrodki. Teraz A9 rozdają prawie za darmo.
Jaaaaasne. Za grosze po prostu. Tyle to ja mam przy sobie, jak Gajos w 40-latku.
Po co Ci to?
Po milionach rozważań czy zostawić D800 czy może kupić jakieś A powoli dochodzę do wniosku, że może lepiej olać to wszystko.
No dobra - GRa se zostawię.
A Ty chcesz kolejną aparatkę kupować?
Szkoda kasy. Lepiej wino se kupić.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
I po pijaku zamówić, nie, Marcin?
BTW - właśnie se zamówiłem 10 literków czerwonego wytrawnego u Kondrata - w 2 kartonikach.
Takie małe - każdy ledwie po 5l.
Takie małe - każdy ledwie po 5l.
He, he.
Janek ma rację, teraz nie mam silnej presji na nową aparatkę, i raczej nie na Sony FF jeśli już, tylko raczej mimo wszystko na lujszczankę z 24 MP - np. Nikona D7100 albo D7200 APS-C. Tak, wiem, to pogardzanie APS-C, a nie mały obrazek, ale myślę, że mi wystarczy. Bardziej zależy mi na megapikselach.
Co byście nie mówili, to różnicę pomiędzy 16 MP a 24 MP jednak widać. Więc myślę, że może bym przemigrował z 16-megowego D7000 na 24-megowy D7100 albo D7200. Ale nie mam jakiejś bardzo szczególnej chcicy.
Myślę też o tym, że nowa aparatka to nowy system - nowe obiektywy, nowe przelotki do starych obiektywów, nie mam obiektywów Canona AF, więc nie załatwię sprawy tanim adapterem Sony-Canon, a adaptery Sony-Nikon są drogie i działają tak sobie podobno.
Optimusa opękałem po taniości - obiektywy Tamrona przez adapter, lampy błyskowe Metza przez adapter SCA. I wystarczy. Może se kupię jedno Ziujko jakieś 50 mm.
Trochę mi przechodzi, chyba się nasyciłem.
Janek ma rację, teraz nie mam silnej presji na nową aparatkę, i raczej nie na Sony FF jeśli już, tylko raczej mimo wszystko na lujszczankę z 24 MP - np. Nikona D7100 albo D7200 APS-C. Tak, wiem, to pogardzanie APS-C, a nie mały obrazek, ale myślę, że mi wystarczy. Bardziej zależy mi na megapikselach.
Co byście nie mówili, to różnicę pomiędzy 16 MP a 24 MP jednak widać. Więc myślę, że może bym przemigrował z 16-megowego D7000 na 24-megowy D7100 albo D7200. Ale nie mam jakiejś bardzo szczególnej chcicy.
Myślę też o tym, że nowa aparatka to nowy system - nowe obiektywy, nowe przelotki do starych obiektywów, nie mam obiektywów Canona AF, więc nie załatwię sprawy tanim adapterem Sony-Canon, a adaptery Sony-Nikon są drogie i działają tak sobie podobno.
Optimusa opękałem po taniości - obiektywy Tamrona przez adapter, lampy błyskowe Metza przez adapter SCA. I wystarczy. Może se kupię jedno Ziujko jakieś 50 mm.
Trochę mi przechodzi, chyba się nasyciłem.
Opowiadasz i kombinujesz za dużo. Zastanów się co focisz i po co. I zostaw se to, co Ci potrzebne. Resztę pędzić won.
Coraz bardziej jestem pewny, że mi absolutnie styknie takie coś.
Pytanie tylko czy mam jaja by to przeprowadzić.
Akurat.
Coraz bardziej jestem pewny, że mi absolutnie styknie takie coś.
Pytanie tylko czy mam jaja by to przeprowadzić.