Szmelcwageny i inne

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Szmelcwageny i inne

Post autor: wpk »

Marcinie, musisz odpiłować dźwignię ręcznego. Powiedziałbym Ci to już wczoraj, ale spać poszłem byłem wcześnie.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

wsiowie parkingowania mistrzowie

Obrazek

Obrazek
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

puch24 pisze: 29 kwie 2019, 23:57 Elektryka w nowych samochodach jest dla mnie nieprzeniknioną tajemnicą.
W Pandzie na przykład nie ma bezpiecznika wprost odpowiedzialnego za zabezpieczenie świateł pozycyjnych. Kiedyś było tak, że światła pozycyjne były połączone na krzyż - przednie prawe z tylnym lewym pod jednym bezpiecznikiem, i pod drugim pozostałe dwa. Teraz nawet nie ma na liście zabezpieczanych obwodów oddzielnie świateł pozycyjnych czy kierunkowskazów.
Światła mijania zabezpieczone są dwoma bezpiecznikami w kabinie. Światła drogowe zabezpieczone są jednym bezpiecznikiem pod maską. Itd. Gdzie sens, gdzie logika?
Nasi bracia Egipcjanie robią jakieś takie ficzery na stałe, że im kierunkowskazy migają w czasie jazdy non stop na przemian. Na drodze do Luxoru widziałem chyba ze pięć takich samochodów. Jest ładniej, a informacja innych kierujących o zmianie kierunku? Chuj...! To całkowicie trzeciorzędny problem, kiedy droga jest szutrowa, środkiem chodzą osły, a jedzie się w sumie tam, gdzie jest miejsce :D
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Owain pisze:Jest ładniej, a informacja innych kierujących o zmianie kierunku? Chuj...! To całkowicie trzeciorzędny problem...
a pisze to chłop, który uważa, że jak ma pierwszeństwo łamane, to nie musi mrugać, bo ma pierwszeństwo i chuj.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

rbit9n pisze: 30 kwie 2019, 07:52
Owain pisze:Jest ładniej, a informacja innych kierujących o zmianie kierunku? Chuj...! To całkowicie trzeciorzędny problem...
a pisze to chłop, który uważa, że jak ma pierwszeństwo łamane, to nie musi mrugać, bo ma pierwszeństwo i chuj.
Ale o co Tobie idzie, Bracie Lekodzieju, bo za rano jest? O ten zakręt na Podgórskiej?
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

o nic. czyżbyś zmienił zdanie w tej sprawie?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Po prawdzie, to właśnie próbuję sobie przypomnieć, jakie kto miał zdanie, ale nie pamiętam. A dodatkowo zmienili nam organizację ruchu. Ale całe szczęście gógle jeszcze ma stary widok, więc możemy poddać pod opinię Towarzystwa.

Jak pamiętam, szło o to, czy namalowane cudnie przeze mnie auto (mercedes) jadąc prosto czerwonym szlakiem powinno dawać lewy kierunek i czy jadąc (skręcając) w Podgórską żółtym szlakiem powinno dawać prawy kierunek. Right?

Obrazek
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

to jest banał. bardziej interesujące jest jaki kierunkowskaz włączysz jadąc prosto na takim skrzyżowaniu, a jaki jadąc w lewo. pasy namalowane są tak jak pierwszeństwo.

Obrazek
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Odpowiedź jest banalna. Nie pojadę prosto (ani prosto) bo jak widać na zdjęciu, tam jest rozpięta jakaś siatka. Zaplatam się w niej, przybiegnie czterech aptekarzy z siekierami i po mnie.
gavin

Post autor: gavin »

powinno dać kierunek jadonc czerwono szczało, żółto nie powinno bo na zakrentach się nie włoncza kierunków
ODPOWIEDZ