Obstawiam radę typu: RTFM.puch24 pisze:"Witam Was mam NIKONA D7000 i chcę przejść z JPG na RAW tyle tylko że w ustawieniach nie ma samego rozszerzenia RAW tylko jest NEF (RAW) i niestety zdjęcia są zapisywane w rozszerzeniu NEF?"
Stream of consciousness
Re: Stream of consciousness
Fotka groźna.
A Nikoniarze na FB już mnie nie bawią. Ten post powyżej chyba jest głupią prowokacją.
No, trafiają się ładne zdjęcia. Ale komentarze pod nimi przeważnie są beznadziejne. Jest paru takich "najmądrzejszych z całej wsi", co to "zjadą" wszystko, co jest odmienne od ich wizji.
A Nikoniarze na FB już mnie nie bawią. Ten post powyżej chyba jest głupią prowokacją.
No, trafiają się ładne zdjęcia. Ale komentarze pod nimi przeważnie są beznadziejne. Jest paru takich "najmądrzejszych z całej wsi", co to "zjadą" wszystko, co jest odmienne od ich wizji.
No bo wiesz... "Ja jestem JA, a reszta może mi buty czyścić."
Mnie formuła FB za cholerę nie odpowiada, a zapisać się chciałem dla jaj.
Mnie formuła FB za cholerę nie odpowiada, a zapisać się chciałem dla jaj.
Czasem się udzielam (z rzadka), ale lubię oglądać zdjęcia, bo niektóre naprawdę fajne.
Natomiat komentarze napełniają mnie obrzydzeniem.
Inna rzecz, że od niektórych pytań ręce, nogi i majtki opadają.
Ja mam taki zwyczaj, że zanim coś kupię, lubię o tym poczytać, żeby wiedzieć co kupuję. Może dlatego, że w moim świrze nie cierpię tzw. buyer's remorse, co się ładnie po polsku nazywa dysonansem pozakupowym. Bardzo nie lubię niezadowolenia z zakupu i dlatego chcę dokładnie wiedzieć, co kupuję. Dlatego staram się np. ściągnąć wszelkie materiały reklamowe i obstrukcję insługi, żeby potem nie było niespodzianek w rodzaju: "to on nie ma... ?!?!"
A ludzie kupują lustrzanki nie mając o tym pojęcia, a potem są zbyt leniwi, żeby zadać sobie trud zdobycia wiedzy, pozwalającej zrozumieć kilka zdań z instrukcji.
Natomiat komentarze napełniają mnie obrzydzeniem.
Inna rzecz, że od niektórych pytań ręce, nogi i majtki opadają.
Ja mam taki zwyczaj, że zanim coś kupię, lubię o tym poczytać, żeby wiedzieć co kupuję. Może dlatego, że w moim świrze nie cierpię tzw. buyer's remorse, co się ładnie po polsku nazywa dysonansem pozakupowym. Bardzo nie lubię niezadowolenia z zakupu i dlatego chcę dokładnie wiedzieć, co kupuję. Dlatego staram się np. ściągnąć wszelkie materiały reklamowe i obstrukcję insługi, żeby potem nie było niespodzianek w rodzaju: "to on nie ma... ?!?!"
A ludzie kupują lustrzanki nie mając o tym pojęcia, a potem są zbyt leniwi, żeby zadać sobie trud zdobycia wiedzy, pozwalającej zrozumieć kilka zdań z instrukcji.

- rbit9n
- Ribitibi
właśnie pytają, czy można czyścić obiektywy płynem do mycia szyb.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
No i co? Można czy nie?
Zdania są podzielone.
Jak trochę obśmiałem, to na mnie naskoczyli.
Dodano po 43 sekundach:
Wyprzedzacie czas. O godzinę...
Dodano po 43 sekundach:
Wyprzedzacie czas. O godzinę...
Nie tylko oni, Ty także. I ja. Mucha Joanna.

Fajna mucha.