psem poscuję!gavin pisze:Nie spamować mi tu bo pasem przyleje!
Aparaty do dupy
- rbit9n
- Ribitibi
Re: Aparaty do dupy
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Kotem.
Bojowym.
Bojowym.
nastempnym razem przywitoj się w dziale armata i urzyj obcji szukoj
- poor
- Rich poor
lukilak
- rbit9n
- Ribitibi
- poor
- Rich poor
notofrugo
Napisałbym coś o Fujikach AX, ale nie mam siły pisać z sensem.
Napiszę więc tylko, że to ciekawe aparaty z ciekawymi funkcjami.
Jak będę chciał i humor miał to jeszcze coś napiszę o paru ciekawostkach w nich zawartych.
A tak z innej beczki, miałem okazję w końcu po nieskończenie wielu latach mieć znów przyjemność z Canonem FD, tym razem w wydaniu T70.
Tak na szybko tylko powiem, że bagnet FD to zaiście szatański wynalazek, a w wersji FDn jest już szatański do kwadratu.
FDn znakomicie ułatwiło obsługę i znakomicie skomplikowało i tak już skomplikowaną konstrukcję.
Efektem tego wszystkiego jest utrudnione korzystanie z obiektywu jeśli nie jest on w pełni sprzęgnięty z mechanizmami aparatu, np. przy zdjęciach makro bez pierścieni FD, z mieszkiem, albo przy obiektywie odwróconym - są wtedy problemy z przysłoną.
Napiszę więc tylko, że to ciekawe aparaty z ciekawymi funkcjami.
Jak będę chciał i humor miał to jeszcze coś napiszę o paru ciekawostkach w nich zawartych.
A tak z innej beczki, miałem okazję w końcu po nieskończenie wielu latach mieć znów przyjemność z Canonem FD, tym razem w wydaniu T70.
Tak na szybko tylko powiem, że bagnet FD to zaiście szatański wynalazek, a w wersji FDn jest już szatański do kwadratu.
FDn znakomicie ułatwiło obsługę i znakomicie skomplikowało i tak już skomplikowaną konstrukcję.
Efektem tego wszystkiego jest utrudnione korzystanie z obiektywu jeśli nie jest on w pełni sprzęgnięty z mechanizmami aparatu, np. przy zdjęciach makro bez pierścieni FD, z mieszkiem, albo przy obiektywie odwróconym - są wtedy problemy z przysłoną.

- poor
- Rich poor
Gdzies to juz czytalem. A w sprawie AX bede wdzieczny. Po renowacji zatrzasku odebrale "F16"
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Z jakim uzbrojeniem?
- poor
- Rich poor
wymiennym.