Stream of consciousness

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
Ligo

Re: Stream of consciousness

Post autor: Ligo »

Młoda na boso po tych kamieniach? Twarda jest, podziwiam. Ale foto fajne.
Meliszipak

Post autor: Meliszipak »

Zauważone na lubelskiej starówce.
Ligo

To ja też dam parę, chociaż niekoniecznie młodą.

Obrazek
Meliszipak

Post autor: Meliszipak »

Rybna 10. Lublin.
Obrazek
tomek_jj

Post autor: tomek_jj »

Ligo pisze: dwa, albo trzy samochody z obstawą, bo to jednak ważna osoba w kraju. Czy te samochody robią jakąś różnicę w zakorkowanym Krakowie? Wydaje mi się, że ktoś, w sensie media szukają w tym na siłę sensacji, a tłumek daje się .
Formalnie to zwykły poseł i nie należą mu się żadne przywileje typu blokowanie ulic. czy policyjna eskorta. Tak po ludzku rozumiem ból po stracie bliskich, ale..... na moje kaprawe oko ta strata jest wykorzystywana w celach politycznie komercyjnych, co owemu bólowi autentyczność odbiera. Po wielkiej stracie rozpaczać trzeba, bo wielka rozpacz dobra jest. Ale potem trzeba powiedzieć dość i żyć. Robienie wielkich demonstracji co miesiąc od 7 lat by przemawiać i ładnie nas dzielić - rozpaczą być nazywana nie powinna.
Chory

Post autor: Chory »

Obrazek
Herr X

Post autor: Herr X »

Ta błękitna blacha skojarzyła mi się z filmem... Nie. Co ja mówię? Skojarzyła mi się ze zdjęciem, które kiedyś zrobiła moja żona. Przy małym hotelu. 8-)

Obrazek
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Ale to drzwi jakiegoś weta - pewnie zdzisławowego rodzinnego.
puch24

Post autor: puch24 »

tomek_jj pisze:
Ligo pisze: dwa, albo trzy samochody z obstawą, bo to jednak ważna osoba w kraju. Czy te samochody robią jakąś różnicę w zakorkowanym Krakowie? Wydaje mi się, że ktoś, w sensie media szukają w tym na siłę sensacji, a tłumek daje się .
Formalnie to zwykły poseł i nie należą mu się żadne przywileje typu blokowanie ulic. czy policyjna eskorta. Tak po ludzku rozumiem ból po stracie bliskich, ale..... na moje kaprawe oko ta strata jest wykorzystywana w celach politycznie komercyjnych, co owemu bólowi autentyczność odbiera. Po wielkiej stracie rozpaczać trzeba, bo wielka rozpacz dobra jest. Ale potem trzeba powiedzieć dość i żyć. Robienie wielkich demonstracji co miesiąc od 7 lat by przemawiać i ładnie nas dzielić - rozpaczą być nazywana nie powinna.
No właśnie.
Tak sobie myślę, że teraz najgorszą rzeczą, jaka mogłaby spotkać Kaczyńskiego, byłoby, gdyby ludzie zaczęli kompletnie ignorować te jego demonstracyjne wizyty na Wawelu. Bo, nie oszukujmy się, są one bardzo demonstracyjne. Bo, jak napisał wyżej Tomek, jakoś nie chce się wierzyć w autentyczność tego tak nagłośnionego bólu.
Ligo

Nie wiem, jak to w praktyce wygląda. Co innego, jeśli dziennikarze sami się zlatują na sępa, a co innego, gdy są organizowane jakieś konferencje prasowe. Bo wtedy faktycznie już trochę nie teges.

Dodano po 1 minucie 52 sekundach:
P.S. - wpk, czy wyłączyłeś dzisiaj wtyczkę na próbę? ;-)
ODPOWIEDZ