Stream of consciousness
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Stream of consciousness
Obawiam się, że jest kolejną ofiarą syndromu autodestrukcji.
- rbit9n
- Ribitibi
hue hue hue.puch24 pisze:No i dowiedziałem się, że "Maciej ... Pierścienie korekcyjne popularnie zwane są reduktorami. Mają z jednej strony gwint do body, z drugiej do obiektywu (albo bagnet). Umożliwiają utrzymanie filmu (lub matrycy) w ogniskowej obiektywu. Tu jest to 50 mm."puch24 pisze:Wiecie co, chuj nagły mnie strzelił po przejrzeniu jednego z postów w grupie Nikoniarze na FB. Dziewczyna wrzuciła zdjęcie Kijewa 4 i zapytała, czy jego obiektywu dałoby się użyć w lustrzance.
No i wylało się nie wiadomo ile wpisów rozmaitych znaffcuff, w tym np jeden, dowodzący, że to właśnie jest lustrzanka, inny, w którym zalecano użycie "pierścieni korekcyjnych" (kurwa, fotografuję od 41 lat, a nie słyszałem nigdy o pierścieniach korekcyjnych w fotografii), itd. /ciach/
Wiem, brawężę, ale mi się przelało.
Wszystko mi opadło.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Halo halo Macieju. To tylko internet 

- rbit9n
- Ribitibi
dokładnie! pamiętam dyskusję na jednym z forów, na temat "jak to jest możliwe, że jest obiektyw o otworze 0,95". niestety nie pamiętam na którym to było forze, ale jakie teorie, to głowa mała.
Dodano po 487 sekundach:
znalazłem.
http://www.cyberfoto.pl/obiektywy-i-lam ... iektyw.htm
Dodano po 45,533333 minutach:
taka tam gra w skojarzenia.
http://fotoblogia.pl/10742,prototyp-szk ... cy-dolarow
Dodano po 487 sekundach:
znalazłem.
http://www.cyberfoto.pl/obiektywy-i-lam ... iektyw.htm
Dodano po 45,533333 minutach:
taka tam gra w skojarzenia.
http://fotoblogia.pl/10742,prototyp-szk ... cy-dolarow
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Nomen omen Apteczni wspominali o tych Lejcach.
A dyskusje o tym, że obiektyw może mieć maksymalnie otwór 1:1,0 powtarzają się od dawna i wszędzie, bo z jakiegoś powodu utarło się przekonanie, że otwór względny obiektywu to stosunek światła wpuszczanego do wypuszczanego, więc obiektyw o otworze 0,9 powinien wzmacniać światło, tzn. wypuszczać go więcej, niż do niego wpada...
A dyskusje o tym, że obiektyw może mieć maksymalnie otwór 1:1,0 powtarzają się od dawna i wszędzie, bo z jakiegoś powodu utarło się przekonanie, że otwór względny obiektywu to stosunek światła wpuszczanego do wypuszczanego, więc obiektyw o otworze 0,9 powinien wzmacniać światło, tzn. wypuszczać go więcej, niż do niego wpada...

I dlatego Ty stary (no jednak) wyga powinieneś już dawno mieć to w.puch24 pisze:...A dyskusje o tym, że obiektyw może mieć maksymalnie otwór 1:1,0 powtarzają się od dawna i wszędzie...
A może po prostu za dużo w necie posiadujesz?
- _13_jacek
- Solona Alicja
Jestem, zaglądamLigo pisze:Pamiętacie audycje z serii "Gdzie jest Jan Szyna"? No to ja się pytam: gdzie jest Alicja?

Nie będę robić zdjęć przez jakichś czas bo, mam zajebisty wkurw na pstrykanie.
Może zacznę od początku. Podchodząc do jakichś badyli przy rowie na łące, z poślizgu wyjebałem się, ucho i głowa rozcięta, krew się lała.
Aparat nie przeżył upadku. Obiektyw stary manual z m42 nawet żadnej ryski.
Głowa się zrosła aparat wrócił z naprawy a wkurw na pstrykanie został także przez jakiś czas będę tylko zaglądał.
Jasnowidzwpk pisze:Obawiam się, że jest kolejną ofiarą autodestrukcji.

"wogrodachpamięciwpałacusennychmarzeń"
Ładne!
Alicjo,
Współczuję serdecznie.
Ja też mam wqrw na zdjęciowanie, choć nie wyqrwiłem do rowu... Wyqrwienie do rowu, jak się okazuje, nie jest warunkiem koniecznym. Natomiast może być jednym z wielu możliwych warunków wystarczających.
samku,
Przeważnie mam to tam (za sobą), ale czasem dusza nauczyciela nie wytrzymuje.
PS. Czy wiecie, że "nauczyciel" to nie zawód, tylko rozpoznanie?
Alicjo,
Współczuję serdecznie.
Ja też mam wqrw na zdjęciowanie, choć nie wyqrwiłem do rowu... Wyqrwienie do rowu, jak się okazuje, nie jest warunkiem koniecznym. Natomiast może być jednym z wielu możliwych warunków wystarczających.

samku,
Przeważnie mam to tam (za sobą), ale czasem dusza nauczyciela nie wytrzymuje.

PS. Czy wiecie, że "nauczyciel" to nie zawód, tylko rozpoznanie?

- Owain
- Nasz Czelnik