Pogoda w regionie
Re: Pogoda w regionie
eee tam, w lutym 1990 było +20C w cieniu
pamiętam jak w zimowych butach odparzyłem sobie stopy...

- poor
- Rich poor
Raz pamiętam, że w styczniu było +19 st. C. Było już czuć wiosnę w powietrzu, niestety za chwilę się zimno zrobiło i tak do kwietnia było.nordenvind pisze: ↑22 sty 2021, 16:29 eee tam, w lutym 1990 było +20C w cieniupamiętam jak w zimowych butach odparzyłem sobie stopy...
Raz też w latach dziewięćdziesiątych pamiętam jak trzy pory roku w jednym dniu się zmieściły. Rano do technikum pojechałem w kurtce zimowej, bo było koło zera. Popołudniu wracałem w krótkim rękawie, bo było ponad dwadzieścia.
Nawet w telewizorni wtedy mówili, że wiosna trwała tylko kilka godzin.
Tez pamiętam to 3 w 1
Kiedyś w marcu z Okęcia wracałem do domu 6h, normalnie zajmowało mi to 2,5h. Jak na tę porę roku wystąpiła jakaś anomalia pogodowa i było chyba -20C.
Droga wyglądała jakby cała pośniegowa breja zamarzła w 1 sekundę i nie pozostawiła po sobie nawet skrawka czarnego asfaltu.
Droga wyglądała jakby cała pośniegowa breja zamarzła w 1 sekundę i nie pozostawiła po sobie nawet skrawka czarnego asfaltu.
Taki powrót i ja zaliczyłem, ale nie przez temperaturę, a przez śnieg. Zaczęło padać koło południa i nadal padało, jak o 16 z fabryki wychodziłem. Autobus był opóźniony tylko o jakieś 20 minut. Za to potem dojazd do takiej wieży ciśnień spod której czasem z buta do fabryki chodziłem zajął godzinę. Kolejną godzinę zajął przejazd 2,5 km prostej jak drut ulicy. I jeszcze kolejne dwie do domu. W sumie 4 godziny wracałem. Pod wieżą była pizzeria i zastanawiałem się czy pizzę do autobusu dostarczą. W sumie jedyne co mnie powstrzymało, to brak numeru do tej pizzerii. To jeszcze przed smartfonowe czasy były, zatem nie mogłem wygooglać.
Normalnie dojazd zajmował 30-40 minut.
Normalnie dojazd zajmował 30-40 minut.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Trzeeeeeeeepakkkkk 

fikalo się, kiełbaski robilo..
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Sama jesteś kiełbaska!
To jeden z moich standardowych kadrów - sam nie wiem, ile jego wersji już powstało, ale na pewno dużo.

To jeden z moich standardowych kadrów - sam nie wiem, ile jego wersji już powstało, ale na pewno dużo.
Moze i tak ale teraz mi się zachcialo.
Wisiales?
Wisiales?