Pogoda w regionie

off-duty
ODPOWIEDZ
nordenvind

Re: Pogoda w regionie

Post autor: nordenvind »

eee tam, w lutym 1990 było +20C w cieniu :mrgreen: pamiętam jak w zimowych butach odparzyłem sobie stopy...
Awatar użytkownika
poor
Rich poor

Post autor: poor »

puch24 pisze: 22 sty 2021, 14:58 No, u mnie jeszcze jest śnieg, ale rzeki spod niego płyną, czasem całkiem wartkim strumieniem.

Dodano po 4 minutach 5 strzałach znikąd:
poor pisze: 21 sty 2021, 19:31 Obrazek
Też użyłeś Snowroom Winter Edition? ;-)
Obrazek
zdyboo

Post autor: zdyboo »

nordenvind pisze: 22 sty 2021, 16:29 eee tam, w lutym 1990 było +20C w cieniu :mrgreen: pamiętam jak w zimowych butach odparzyłem sobie stopy...
Raz pamiętam, że w styczniu było +19 st. C. Było już czuć wiosnę w powietrzu, niestety za chwilę się zimno zrobiło i tak do kwietnia było.
Raz też w latach dziewięćdziesiątych pamiętam jak trzy pory roku w jednym dniu się zmieściły. Rano do technikum pojechałem w kurtce zimowej, bo było koło zera. Popołudniu wracałem w krótkim rękawie, bo było ponad dwadzieścia.
Nawet w telewizorni wtedy mówili, że wiosna trwała tylko kilka godzin.
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Tez pamiętam to 3 w 1
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Kiedyś w marcu z Okęcia wracałem do domu 6h, normalnie zajmowało mi to 2,5h. Jak na tę porę roku wystąpiła jakaś anomalia pogodowa i było chyba -20C.
Droga wyglądała jakby cała pośniegowa breja zamarzła w 1 sekundę i nie pozostawiła po sobie nawet skrawka czarnego asfaltu.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Taki powrót i ja zaliczyłem, ale nie przez temperaturę, a przez śnieg. Zaczęło padać koło południa i nadal padało, jak o 16 z fabryki wychodziłem. Autobus był opóźniony tylko o jakieś 20 minut. Za to potem dojazd do takiej wieży ciśnień spod której czasem z buta do fabryki chodziłem zajął godzinę. Kolejną godzinę zajął przejazd 2,5 km prostej jak drut ulicy. I jeszcze kolejne dwie do domu. W sumie 4 godziny wracałem. Pod wieżą była pizzeria i zastanawiałem się czy pizzę do autobusu dostarczą. W sumie jedyne co mnie powstrzymało, to brak numeru do tej pizzerii. To jeszcze przed smartfonowe czasy były, zatem nie mogłem wygooglać.
Normalnie dojazd zajmował 30-40 minut.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Obrazek
aisoglaM

Trzeeeeeeeepakkkkk 🤩🤩🤩🤩🤩🤩 fikalo się, kiełbaski robilo..
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Sama jesteś kiełbaska! :P :D

To jeden z moich standardowych kadrów - sam nie wiem, ile jego wersji już powstało, ale na pewno dużo.
aisoglaM

Moze i tak ale teraz mi się zachcialo.
Wisiales?
ODPOWIEDZ