Typowe - sukienki kupowałeś później...Owain pisze:Od kilkudziesięciu minut nie jestem aż tak przekonany... i jeszcze te fotki w sukience? Hmm..wpk pisze: Tymczasem ja, widząc sformułowanie "gołe body", wolę najzwyczajniejsze gołe baby.
Ktoś się sprzeciwi?
No, ja w sumie też kupiłem najpierw samo ciało
Dywagacje o zakupie A7
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Dywagacje o zakupie A7
Niczego nie zabieram, baw się dobrze. Mówię jak to widzę z swojej perspektywy, zapewne przefiltrowanej przez własne ułomności.Owain pisze:WłaśnieDaj się człowiekowi uczyć na błędach
Błędach wartych 500 zł, a nie 3700 zł :] Na razie plan jest taki, aby przeżyć zimę i zatokę świń, ponosić A7, zobaczyć czy a6000 przestanie robić zdjęcia, ale dać mu jeszcze szansę pod wodą z 35/1.8. A potem pewnie pójdzie do ludzi a6000, S12/2, 35/1.8, obudowa podwodna i pezecik. Za to starczy na kita 28-70 i pewnie FE55/1.8 lub FE35/2.8. A może na zaczątek FE90/2.8 lub batiska 85?
Czuję się jak 14latek-prawiczek, który rozprawia, którą pozycję seksualną będzie uwielbiał, jak już zacznie
A właśnie, dlaczego kupiłeś 90 macro a nie batiska?
SBB - Szukaj , Burz i Buduj, była nawet taka kapela kiedyś.... https://www.youtube.com/watch?v=9inYhks_4DE
FE90/2.8 kosztowało nowe tyle co używany Batis, podobno "oszczejsze', szybsze, celniejsze itd. No i z taką lufą na koncercie pomimo wątłego bezlustra mam respect u canoniarzy i nikoniarzy

Chyba nawet świadomie chciałem przemycić w tej grze słów, skojarzenie z gołymi babamiwpk pisze:Body? Stresujesz Bogusława i wielu innych.nordenvind pisze:Widziałem, rok temu interesowałem się tym tematem jak kupiłem gołe body.....
Widocznie każdy musi to przejść
Tymczasem ja, widząc sformułowanie "gołe body", wolę najzwyczajniejsze gołe baby.

- Owain
- Nasz Czelnik
Trochę wkurwia mnie FE28/2 ale nie wiem, czy mam rację, czy mnie się zdawa. Nie chodzi o dystorsję, ale o takie duże (subiektywnie) rozjechanie równoległości linii pionowych i poziomych (trapezowatość). Nie wiem, czy fizycznie jest możliwe, że są obiektywy lepsze i gorsze w tym względzie, bo de facto powinno to być zależne tylko od ogniskowej. No i mam takie wrażenie, że 12/2 samyang czy pezet na 16mm (odpowiednik dla ff 18 i 24mm) mniej trapezują. Możliwe to, czy mi się zdaje? Tak bardzo mi się nie chce robić testu okd:>
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Weź kurdę choć pokaż, o co Ci biega...
- Owain
- Nasz Czelnik
Muszę zrobić test OKD 
Dodano po 3 minutach 3 sekundach:
Zobacz Puchu moje zdjęcie "ptaszek" w streamie głównym i blok na dole. Taka mała odległość, a dół bloku i góra bloku w straszny trapez idzie... Znaczy daleko do obiektu i stosunkowo niewielka odległość między tymi liniami.

Dodano po 3 minutach 3 sekundach:
Zobacz Puchu moje zdjęcie "ptaszek" w streamie głównym i blok na dole. Taka mała odległość, a dół bloku i góra bloku w straszny trapez idzie... Znaczy daleko do obiektu i stosunkowo niewielka odległość między tymi liniami.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Sam jesteś trapez.
No właśnie. Romboheksaedr....
Chodzi Ci o to, że dach tego budynku, który w rzeczywistości jest prostokątem (przynajmniej na planach budowlanych), został oddany jako trapez?
To normalne dla obiektywów szerokougolnych. Ja bym się nie przejmował. Twój PZ16-50 na A6000 robi to samo.
Chodzi Ci o to, że dach tego budynku, który w rzeczywistości jest prostokątem (przynajmniej na planach budowlanych), został oddany jako trapez?
To normalne dla obiektywów szerokougolnych. Ja bym się nie przejmował. Twój PZ16-50 na A6000 robi to samo.
- Owain
- Nasz Czelnik
A Wy jesteście scruffy-looking nerfherdery! ;p
Już A7II przestaje robić zdjęcia i nie warto o niej gadać bo III na horyzoncie.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Właśnie.
A tak poza tym - jaki obiektyw kupić?
A tak poza tym - jaki obiektyw kupić?